Neix a Mataró la primera immobiliària “ètica” i “independentista”

La companyia vol destinar els seus beneficis a iniciatives socials, ecologistes i independentistes

  • Neus Masnou
  • Dimarts, 12 Febrer 2019 08:51

Adam Roca, impulsor de La República

El mataroní Adam Roca ha posat en marxa aquest febrer la primera immobiliària “ètica” i “independentista”. Ètica, perquè aposta per diferenciar-se d'algunes males pràctiques pròpies d'alguns actors del sector i independentista perquè la intenció és invertir els beneficis en projectes que contribueixin a “fer país”. Es tracta de La República, una  companyia sense ànim de lucre que es basa en la filosofia de la “triple P”, és a dir, contribuir en millorar la situació de persones, planeta i país. Així, la immobiliària pretén invertir tots els beneficis obtinguts a causes socials, mediambientals i republicanes.

La idea impulsada per Roca seria que, un cop la immobiliària hagi recollit beneficis, es faci una convocatòria pública per a que les entitats que encaixin amb els ideals de l’empresa puguin demanar finançament. La decisió final de a quina entitat destinar el capital, segons explica el propietari, “fins i tot podria ser sotmesa a votació”. És un model empresarial que tot just s’està gestant, però Roca en preveu beneficis per a finals d’aquest 2019, tenint en compte que es tracta d’un projecte en un principi petit amb una expectativa màxima d’uns 25 clients anuals.

Implicació i ètica labroal

Es tracta d’una companyia que posa l’èmfasi en la seva implicació social, que parteix de la premissa que l’únic camí viable és el de la independència, però passa també per la voluntat d’assegurar unes condicions laborals dignes; així, La República és un projecte que, des del moment del seu naixement, vol destacar el seu compromís amb l’ètica laboral. Roca combatrà la pràxis d'algunes immobiliàries de tractar els agents immobiliaris com a falsos autònoms, quelcom que a ell mateix li ha succeït treballant en el sector. 

En aquesta mateixa línia ètica, la immobiliària declara el seu compromís d’allunyar-se d’accions especulatives per tal de no contribuir en la bombolla immobiliària: no comercialitzaran obra nova, ni pisos de bancs o de fons voltors. La República es defineix en base diferenciar-se d’altres empreses, per la qual cosa busca oferir un “servei professional d’assessorament” que vagi més enllà del model tradicional de immobiliària com a “botiga de pisos”. De la mateixa manera, Roca insisteix en “un tracte personalitzat al client”, basat en la sinceritat i que procuri “no convertir la venda en una carrera contra les altres immobiliàries ni vestir qualsevol oferta com a la millor possible”.

“No som un partit polític”

Tot i que la voluntat de contribuir en projectes de país és un dels objectius principals de la companyia, Roca afirma que la voluntat ètica de “fer les coses bé” és el primer i que a la immobiliària La República  “no posem per davant l’independentisme, no som un partit polític”. De fet, a l’empresa s’assegura cap percentatge dels fons anirà destinat a partits polítics. Sigui com sigui, és conscient que declarar-se una companyia obertament independentista tanca portes. Tot i així, espera poder tirar endavant aquest nou projecte que es marca com a objectiu final contribuir a la millora del sector immobiliari en general.