Emprenedors en busca d’empresa

Més d’un centenar d’empresaris i emprenedors es van citar ahir a la Matinal de la Reempresa de Mataró al TecnoCampus

Reempresa

El TecnoCampus va acollir ahir al matí la setena edició de la Matinal de la Reempresa, una iniciativa destinada a empresaris que busquen vendre la seva companyia i a emprenedors que busquen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.

La Matinal de la Reempresa es va estructurar en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar a possibles cedents i persones reemprenedores interessades en el programa; un elevator pitch on els empresaris van poder presentar la seva empresa als emprenedors amb poc més d’un minut i mig, i un espai de matchings, on els participants van disposar de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci.

L’acte, que va reunir un centenar d’assistents entre persones empresàries i emprenedores, va comptar amb la presència de l’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, i del president del Centre de Reempresa de Catalunya i de la patronal Cecot, Antoni Abad, entre d'altres. La Matinal de la Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

35 punts d’atenció

Aquesta acció de treball en xarxa, promoguda des de la Diputació de Barcelona i coordinada pel Centre de Reempresa de Catalunya, s’emmarca en el conveni de col·laboració que el 2016 van renovar la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot per consolidar un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses mitjançant els 35 punts d’atenció de la demarcació de Barcelona.

El Tecnocampus participa en el programa de Reempresa des de 2013. Durant aquest temps ha donat servei a 241 reemprenedors (persones que busquen adquirir un negoci en funcionament) i a 208 cedents (persones que venen els seus negocis). A més a més, s'ha evitat el tancament de 58 negocis, fet que ha suposat la salvaguarda de 165 llocs de treball i una inversió induïda de 2,2 milions d’euros.