Imprimir aquesta pàgina

Health xCode és el projecte guanyador dels premis Creatic 2019

Es tracta d’una solució per millorar la salut de les persones mitjançant l’anàlisi de l’ARN combinat amb intel·ligència artificial

Premis Creatic 2019

El TecnoCampus va celebrar el 14 de novembre la Nit de l'emprenedoria, durant la qual van lliurar-se els reconeixements als guanyadors de la 19a edició dels Creatic, que premia  les millors iniciatives empresarials en l’àmbit de la innovació i la tecnologia.

El primer premi va ser per al projecte Health xCode impulsat per Pol Cerevera, el qual va rebre 12.000 € i una bonificació del 50% del primer any en l’allotjament a la incubadora d’empreses del TecnoCampus. Es tracta d’una solució per optimitzar al màxim el rendiment físic de les persones i millorar-ne la salut a partir l’anàlisi de l’ARN (àcid ribonucleic) combinant intel·ligència artificial.

El segon premi va ser per a John Enrique Correa pel projecte Alta Guardia, un servei d'alarmes de seguretat sense quotes fixes ni adquisició d'equips i només pel temps que el client ho necessiti. Aquest guardó té una compensació de 6.000 € i allotjament bonificat a la incubadora.

El tercer premiat, amb 3.000 € i allotjament bonificat a la incubadora, va ser el projecte TransportComparator, de Jan Folch, Xavier Colom i Albert Folch. Es tracta d'un comparador web d’empreses de transport per carretera.

Altres guardonats

El premi Creatic a l’Emprenedoria Universitària del TecnoCampus, al qual s’hi havien presentat 36 candidatures, va ser pel Xavier Soldevila i el seu projecte FingerClik, una solució de packaging monodosi per al mercat cosmètic.

El premi Creatic al millor projecte emprenedor d’alumnes de Formació Professional dels centres educatius de Mataró, novetat d'aquesta edició, se'l va endur Infinity Water. El projecte proposa el disseny i comercialització d’ampolles d’aigua capaces de reomplir-se per elles mateixes, mitjançant la condensació i potabilització de l’aigua que es troba a l’atmosfera. Els seus creadors són el Clio Moyano, el Sergi Ximenes i el Wilber Antonio Zelaya, alumnes de l’Escola Pia Santa Anna.

Durant la nit, també es va fer entrega dels reconeixements del SOM a la Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) a 55 empreses de la ciutat.