L'Ajuntament de Mataró s’adhereix a Barcelona Clúster Nàutic

L'associació té l'objectiu de convertir l’activitat nàutica en un dels motors econòmics de la costa de Barcelona

  • Redacció // Foto: Aj. Mataró
  • Divendres, 13 Desembre 2019 10:30

Ciutat 2017/2019, Barcelona Cluster Nautic

Mataró s’ha adherit a l'associació Barcelona Clúster Nàutic, la qual té com a finalitat afavorir i promoure el desenvolupament d’activitats econòmiques i empresarials que impulsin la competitivitat del sector nàutic per generar riquesa i ocupació de qualitat a la costa de Barcelona. Aquesta acció reforça l'aposta de l'Ajuntament mataroní per fomentar l’economia blava, sector que aplega totes les activitats econòmiques relacionades amb el mar.

L’adhesió es va aprovar al Ple de novembre i l’han formalitzada la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, i el president executiu de Barcelona Clúster Nàutic, Antoni Tió.

Mar en valor

El Pla Estratègic Mataró 2022 marca com a objectiu definir i construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar: atraure indústries blaves, fomentar l’emprenedoria en economia blava, donar suport al desenvolupament de l’àrea comercial del port de Mataró i promoure la cultura marítima. Per això, l'Ajuntament de Mataró ja va unir-se fa un any al projecte europeu BluAct i fa un mes va convocar la primera edició dels premis BluAct, dues iniciatives que ja comptaven amb la col·laboració de Barcelona Clúster Nàutic.