Tret de sortida a la tercera edició del programa Reimagine Textile

Es tracta d’un programa per a emprenedors del sector de la moda

Reimagine Textile

Ja està obert el període per presentar les candidatures a la tercera edició de Reimagine Textile, el programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors del sector tèxtil i de la moda. Poden presentar-s’hi tots aquells que tinguin una idea de negoci que incorpori la innovació i la tecnologia en el sector de la moda com a avantatge competitiu. Pot tractar-se, per exemple, d’una nova funcionalitat en el producte, d’un teixit intel·ligent, d’una solució sostenible, d’alternatives TIC en la distribució, etc.

Les candidatures poden presentar-se fins al 14 de febrer. Un cop acceptades, el programa consta de dues fases. En la primera hi entraran 15 participants que rebran workshops impartits per mentors especialitzats, testimonis d’emprenedors d’èxit del sector i tutories personalitzades amb experts en negoci. Durant aquest procés, l’objectiu és que les idees de negoci evolucionaran fins a convertir-se en una proposta clara de valor. En la segona fase, en canvi, se seleccionaran només cinc projectes finalistes perquè llancin el seu producte al mercat mitjançant un acompanyament personalitzat. A més, rebran un full de ruta per a l’obtenció de finançament.

El programa es desenvoluparà, per fases, de març a juliol i de setembre a desembre. Els participants disposaran d’un espai compartit a les instal·lacions del TecnoCampus per treballar el projecte, i el seguiment i el suport d’un especialista. També entraran a formar part de l’ecosistema Reimagine Textile on es connecten emprenedors, inversors, start-ups i el món empresarial.

Reimagine Textile

La iniciativa

Reimagina Textile és una aposta estratègica de l’Ajuntament de Mataró per la transformació i modernització de la indústria tèxtil del Maresme, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català, a través de la transferència de coneixement, la tecnologia i la innovació. Hi col·laboren el TecnoCampus, centre que compartirà el seu coneixement en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria, i el centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar, que aportaran la seva experiència en innovació i tecnologia aplicada al producte. La iniciativa està finançada per la Unió Europea.