Social NEET, el projecte que vol combatre la desocupació juvenil

L’objectiu és que trobin feina o creïn solucions empresarials innovadores i transformadores en l’àmbit de l’economia social i solidària

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 05 Febrer 2020 15:39

Presentació de Social NEET

Social NEET és un programa europeu que té com a objectiu principal la reinserció de joves sense ocupació i que actualment no estan estudiant. La idea és que puguin trobar feina o crear solucions empresarials innovadores i transformadores en l’àmbit de l’economia social i solidària. Per fer-ho, s’ofereix orientació professional, formació, estades en empreses i assessorament en cinc sectors d’ocupació concrets: cultura i turisme, benestar i assistència sanitària, agricultura, programari informàtic i de codi obert, i fonts alternatives d’energia. A més, el projecte també vol conscienciar sobre l’impacte de la innovació social i l’emprenedoria per fer front a l’atur juvenil i crear una xarxa experta de cooperació transnacional.

Social NEET Va dirigit a joves d’entre 18 i 29 anys, especialment als de la franja entre els 25 a 29. Durant els pròxims 18 mesos, es contemplen accions com la creació i posada en funcionament d’un punt de trobada NEETS, cursos de formació, tallers de capacitació o serveis d’assessorament i consultoria per al desenvolupament d’empreses d’emprenedoria, entre d’altres.

Iniciativa internacional

El de Mataró és l’únic ajuntament participant de la xarxa d’institucions que prenen part del projecte Social NEET liderat per l’Institut d’Estudis d’Economia Social d’Atenes. Hi ha, entre els altres participants, diverses universitats i associacions de set països diferents.

El projecte està  finançat per l’European Economic Area a través de l’European Economic Area Agreement (EEAA) i compta amb un pressupost global de gairebé 2 milions d’euros, dels quals prop de 250.000 són per a subvencionar l’execució del projecte a Mataró (cobreix un 85% del total del pressupost i la resta de l’aportació la fa el mateix ajuntament).