L'Ultra Clean Marathon passarà pel Maresme en dues etapes

L'ecocursa, que barreja esport i consciència ambiental, finalitzarà l'11 de maig a Barcelona

Ultra clean marathon 2019

Després de debutar amb èxit durant la primavera de 2018, l’Ultra Clean Marathon celebra aquest mes de maig la seva segona edició amb Albert Bosch i Nicole Ribera de nou com a ambaixadors i ànimes d’un projecte que ha programat set etapes esportives en un recorregut circular que passa també per Tarragona, Lleida i Girona així com per zones d’alt valor paisatgístic i natural d’arreu del país. En total, 700 quilòmetres en set dies que els dos esportistes recorreran de forma consecutiva en bicicleta, a peu i en caiac, amb les portes obertes a sumar companyia.

D'aquest recorregut, les dues últimes etapes passaran per la comarca del Maresme. La sisena, la primera en caiac, serà de 34 km i unirà per la costa Blanes i Mataró, passant per Calella i Arenys de Mar, gaudint de la vegetació litoral mediterrània. Els participants arribaran la platja del Varador de Mataró, al costat del braç del Port, el divendres 10 de maig cap a les 17 h, on Posidònia 2021 ha organitzat un taller sobre la problemàtica dels residus al mar i una neteja de la platja. La setena serà de 30 km, des de Mataró fins a Barcelona passant per Vilassar de Mar i Montgat, i també es farà per mar, tot i que hi ha l’opció de córrer els darrers 5 km des del Fòrum fins arribar al Moll de Marina, on es farà la festa final.

Ultra clean marathon 2019

L’objectiu del repte, però, no és només esportiu: mentre pedalen, corren i remen també es du a terme una extensa recollida de residus i diferents activitats de sensibilització ambiental. De fet, aquest és l’element central de la prova: fomentar la conscienciació i la mobilització ciutadana, reduir residus en espais naturals i promoure accions de conservació de la natura al mateix temps que es cerca el compromís de les persones que practiquen esport de tenir cura del medi ambient. El projecte, a més, reconeix la tasca d’entitats ambientals d’arreu del país i els dona suport de forma explícita en cadascuna de les etapes previstes.

Mataró amb el medi ambient

La ciutat de Mataró s'ha sumat a l’Ultra Clean Marathon, i a la campanya anual Let’s Clean Up Europe!, campanya europea que enguany se celebra del 10 al 12 de maig, amb intervencions de neteja als espais naturals com a acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada.
Així, s'han programant diferents activitats i neteges a l’espai públic i a l’entorn natural.

Ultra clean marathon 2019

Les iniciatives

Dimecres 8 de maig
Alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Meritxell faran una acció de neteja als entorns de l’escola i al torrent del Castell com a prova pilot de serveis comunitaris i emmarcat també en un projecte de ciència ciutadana que classificarà amb precisió els residus trobats en una superfície de 600 m².

Dijous 9 de maig
Els alumnes de 5è de primària de l’escola GEM també faran una acció de neteja als entorns de la seva escola.

Divendres 10 de maig
Els 500 escolars que participaran al torneig de vòlei platja organitzat pel Consell Esportiu del Maresme faran una acció de sensibilització sobre la separació de residus, destriant els embolcalls dels esmorzars, i una neteja de burilles de la platja.