Fernàndez aposta per mantenir el pacte amb el PSC independentment de les divergències per l'1-O

El cap de files nacionalista defensa les bondats de l'acord després al temps que el PDeCAT planteja una consulta a la militància sobre el seu futur al consistori

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 06 Setembre 2017 15:52

Ple de juny

El cap del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Mataró i primer tinent d'alcalde de la ciutat, Joaquim Fernández, defensa que el pacte de govern amb el PSC "funciona bé" i assegura que s'estan complint tots els punts de l'acord signat el 2015: "No hi ha motiu per trencar-lo", afirma en declaracions a l'ACN. Les seves declaracions arriben una setmana després que la direcció local del PDeCAT hagi anunciat una consulta a la militància per decidir si cal mantenir o no l'acord de govern amb els socialistes pel seu rebuig al referèndum de l'1-O. "El dia que es convoqui l'assemblea esperem que puguem explicar tot allò de positiu que té el pacte", ha etzibat Fernández en resposta a la proposta airejada per la direcció local del partit.

"A l'acord signat es plantejaven actuacions a partir de dos programes electorals diferents i en qüestions d'àmbit nacional tots dos tenim llibertat d'acció sense que això generi enfrontaments entre els grups". El cap de files de CiU defensa així la possibilitat de mantenir l'acord de govern amb el PSC, independentment de les divergències per l'1-O.

“No hi ha motius”

Fernández lamenta que aquesta estabilitat es pugui fracturar per aquests "altres factors" de política nacional i que, sobre el paper, no ha d'hipotecar l'acord entre CiU i el PSC per governar la ciutat. Tot i això, la direcció local del PDeCAT està disposada a plantejar aquesta possibilitat i sotmetre-la a la decisió de la militància. "No hi ha motius", insisteix Fernández.

El primer tinent d'alcalde de Mataró defensa "la feina feta pels regidors del grup i pel conjunt del govern municipal" perquè, assegura, també se sent "corresponsable" de la feina dels regidors socialistes" i així o traslladarà a l'assemblea del PDeCAT. "Si la militància decideix una altra cosa ja veurem què passa", conclou.

Ple d'abril
"A Mataró es podrà votar"
D'altra banda, Joaquim Fernández ha assegurat que, independentment de la posició del PSC en relació al referèndum, a la ciutat "es podrà votar com arreu". El primer tinent d'alcalde explica que la convocatòria li correspon a la Generalitat i, per tant, els col·legis electorals s'establiran en equipaments que no necessàriament han de ser municipals.

En aquest sentit, al ple de desembre el grup municipal de CiU presenta, juntament amb la CUP i ERC, una moció de suport al referèndum que el PSC intentarà esmenar en la seva totalitat: "Ells ho bases tot en una certa legalitat, però el problema és polític", reflexiona Joaquim Fernández al voltant de la proposta socialista.