Instituts, Centres de Salut i Casals de Gent Gran: els espais del Referèndum

Els regidors de CiU, Moviment d'Esquerres, la CUP i Volem es comprometen a facilitar la votació, que tindrà lloc als locals de la Generalitat

  • Laia Mulà
  • Divendres, 15 Setembre 2017 14:22

Referendum

Francesc Teixidó, Joaquim Fernàndez, Montse Morón i Carme Polvillo, regidors dels grups municipals de Moviment d'Esquerres, CiU, Volem i la CUP respectivament, van comparèixer davant els mitjans de comunicació repetint el missatge tranquil·litzador i ferm dels darrers dies: a Mataró es podrà votar.

Malgrat que l'alcalde no estigui disposat a facilitar la votació, afirmen que les meses electorals se situaran en els locals de titularitat del govern nacional com són, per exemple, instituts de secundària, centres de salut o casals de Gent Gran. Tot i això, comuniquen que serà la mateixa Generalitat qui farà saber als mataronins on han de votar el dia 1 d'octubre.

Una proposta de resolució no vinculant

Els regidors asseguren que treballaran conjuntament amb la Generalitat per facilitar que el Referèndum també se celebri a Mataró, tant pels que volen votar Sí, com els que optin pel No. La polèmica segueix, però, perquè la proposta de resolució que demanava que l'Ajuntament facilités el Referèndum, tot i haver estat aprovada, no està sent complerta. Els diversos representants polítics van explicar que no entenien per què la proposta de resolució no havia estat vinculant. “L'alcalde ha actuat com a eina d'una opció política determinada”, va opinar Francesc Teixidó.

Sense conseqüències
Tot i això, de moment els representants no plantegen la possibilitat que hi hagi conseqüències polítiques directes. Des d'ERC i Volem reconeixen que han parlat amb les respectives assemblees la possibilitat de fer una moció de censura però que, de moment, no procedeix. Montse Morón va explicar que per fer-la, caldria que anés acompanyada “d'un bon projecte de política local” i que no es pot fer de manera precipitada.

El pacte sociovergent continua

El govern mataroní, tot i les divergències internes en matèria del Referèndum entre CiU i PSC, continuarà unit per tractar els temes de política local. Segons va explicar Joaquim Fernàndez, de CiU, el distanciament en política nacional no ha d'afectar els temes locals pels quals treballen conjuntament.