CiU obre un període de reflexió sobre la continuïtat del pacte de govern

Ajorna fins després de l’1 d’octubre la decisió però reconeix “molts dubtes” sobre la relació amb el PSC

  • Redacció
  • Dimarts, 19 Setembre 2017 10:56

Ciutat 2017, pacte sociovergencia

Per primer cop en les últimes setmanes el Grup municipal de CiU, els cinc regidors que formen part del govern municipal, obren la porta a un possible trencament del pacte amb el PSC al capdavant de l’Ajuntament. En un comunicat, reconeixen que el posicionament del PSC com a socis del govern municipal en relació a l'1-O els genera "molts dubtes". Tot i haver reiterat en les darreres setmanes la voluntat de mantenir el pacte de govern, malgrat el distanciament ideològic que suposa el referèndum, ara els regidors han decidit "obrir un període de reflexió per analitzar fredament les conseqüències polítiques que els fets dels darrers dies podrien comportar en la governabilitat de Mataró".

Des del grup de CiU asseguren que aquesta situació no els distraurà a l'hora de continuar governant Mataró, almenys fins després del referèndum. CiU ha anunciat que qualsevol decisió sobre el futur govern municipal queda ajornada fins passat l'1-O: "Amb el cap fred i amb la responsabilitat de tota formació amb una dilatada experiència de govern, decidirem el que serà el millor per a la nostra ciutat."

Ciutat 2017, pacte sociovergencia

El pes de l’1 d’octubre

Fins ara havia estat el partit, que no el Grup Municipal, el que havia posat la possibilitat sobre la taula. De fet, Alfons Canela, líder del PDeCAT havia anunciat una consulta interna a la militància. El procés de reflexió anunciat ara torna a versar sobre la posició municipal envers el referèndum i és que el comunicat assegura que “Amb el PSC sempre hem tingut diferències ideològiques i nacionals, com és evident, però sempre hem compartit un espai de llibertat, de democràcia, de respecte a la voluntat popular i de bel·ligerància cap a tot allò que signifiqués una coacció o una retallada de les llibertats essencials i bàsiques d’expressió, comunicació, reunió i manifestació”. Una situació que ara creuen que no es dona.

Els regidors asseguren que “Aquest període de reflexió, que anunciem a l’opinió pública, i que d’acord amb el nostre concepte de lleialtat també hem compartit amb els nostres socis de govern, no ens distraurà de les dues prioritats que tenim: continuar governant Mataró perquè no perdi ni una oportunitat i els seus habitants visquin cada cop millor; i organitzar un referèndum que sigui tot un èxit i representi la lliure i democràtica expressió de tot un poble”.