El PDeCAT demana a CiU que trenqui amb el PSC

El partit a nivell nacional demora qualsevol decisió a passada la data del referèndum

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Setembre 2017 09:51

Dinar CIU

El trencament del pacte de govern entre el PSC i CiU a Mataró és una pantalla més present que mai, ara. Si fins ara des del Partit Demòcrata de Mataró s'havia optat per pressionar el seu soci de govern o proposar una consulta al respecte entre la militància, aquest cap de setmana el president local Alfons Canela ha fet arribar una carta a tots els associats anunciant que ha demanat directament al cap del Grup Municipal Quim Fernàndez que abandoni el govern de la ciutat. El partit a nivell local ha convocat una assemblea pel 5 d'octubre que hauria de validar i ratificar aquesta postura. 

El Periódico va avançar el contingut de la missiva, davant la qual no hi ha hagut resposta pròpiament del Grup Municipal de CiU. Sí que ha mogut fitxa el partit a nivell nacional, que ha instat la secció mataronina a demorar qualsevol decisió fins passat l'1 d'octubre. Qui sí que ha piulat és Joan Mora criticant, precisament, el paper institucional de l'Ajuntament i parlant de "tristor" pel fet que la posició de la institució no sigui la de facilitar el vot.

El desencadenant
​En la carta als seus membres a la que el Tot ha tingut accés, el PDeCAT assegura que la posició del PSC "molt contrari" al Referèndum va en contra dels ideals del partit i assegura literalment que "No veiem coherent ni viable, en aquests moments, i amb la situació que vivim a casa nostra, anar de la mà d’un partit (PSC) que no vetlla pels mateixos interessos i que davant les pressions coercitives de les darreres hores, no mostra el seu rebuig ni fa res. Ara, més que d’independència, es tracta d’atemptats contra llibertat d’un poble que vol decidir i que com a resposta es troba detencions, escorcolls, multes, càrrecs de sedició, malversació i desobediència". Una demanda de ruptura en tota regla.

El PDeCAT reacciona: "Ara l'única prioritat és l'1 d'octubre"
El moviment fet per l'Executiva del partit a Mataró no és del gust del Partit Demòcrata a escala nacional, que ha demanat que no es produeixin moviments fins passat l'1 d'octubre. En aquest sentit el màxim responsable comarcal de la formació Carles Bosch assegura que "Ara el més important és que hi hagi Referèndum, que se celebri i que surti el sí i tota la resta pot esperar, ens podem esperar i ens esperarem". Bosch remet a dies posteriors a diumenge per prendre decisions i confirma que ja s'ha instat l'executiva local a respectar aquesta ordre. "L'assemblea convocada la setmana següent serà el moment de valorar les opcions però durant aquesta setmana que queda no pertoca fer cap moviment", assegura Bosch, que afirma que "Des de Mataró s'ha entès aquesta prioritat".