Cues a primera hora i la ciutat a mig gas

Mataró comença a votar a les 116 meses amb més vigilància policial

  • Cugat Comas
  • Dijous, 21 Desembre 2017 10:58

Cues als col·legis electorals

Cues als col·legis i més gent als bars. El pols de les eleccions d'aquest 21 de desembre a primera hora deixava aquestes dues estampes. La ciutat funciona a mig gas, tothom qui ha anat per carretera diu que es va fluid i en els diferents col·legis electorals eren desenes les persones que esperaven votar i sobretot –en el sentit més literal– anar per feina. Votar aviat, tenir-ho fet i anar a treballar. L'estranyesa d'unes eleccions en laborable és palpable i segurament els índexs de participació de la primera meitat de jornada seran singularment alts. Les 116 meses s'han constituït sense problemes i, com a novetat, una parella policial fa vigilància fixa en cada col·legi. Més Policia Local i més Mossos per assegurar la jornada electoral.

No consten problemes de cap tipus als col·legis, que han obert puntualment a les nou del matí. Tot i les especulacions de dies previs, alguns votants fan cua i dipositen al sobre a l'urna amb elements de color groc sense que passi absolutament res. La picaresca dels apoderats i interventors d'Esquerra Republicana fa que la cinta de la seva acreditació sigui ostensiblement groga. Per alguna cosa és "el seu" color de tota la vida.

Després d'una primera hora on a la majoria de centres han fet falta cinc minuts llargs per votar, la situació s'ha anat normalitzant. En paral·lel no són pocs els restauradors que es freguen les mans amb aquest dia mig electoral mig laborable –que ho és del tot, en els dos sentits– ja que bona part de la gent que disposa de quatre hores els n'hi sobren per votar. Famílies amunt i avall amb avis tenint cura de néts són l'altre estampa d'un dia de ritme relaxat, de xup xup fricander, de compte enrere fins que tanquin els col·legis.

Eleccions del 21D