Mataró se suma a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra

Aprovada per unanimitat pel Ple Municipal la proposta de resolució de CiU Mataró per crear una taula de treball que organitzi actes i esdeveniments

Ple de gener

El grup municipal de CiU va presentar al Ple Municipal de gener una proposta de resolució que demanava que la ciutat se sumés a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra aquest 2018. La proposta va ser aprovada per unanimitat i contemplava la creació d’una taula de treball perquè l’Ajuntament organitzi, conjuntament amb el Consorci de Normalització Lingüística i la Xarxa Municipal de Biblioteques, actes i esdeveniments per celebrar l’Any Pompeu Fabra.

Des de CiU volien sumar-se a aquesta commemoració perquè consideren que és una de les personalitats que més han fet per la dignificació de la llengua catalana i que, tenint en compte els moments pels quals travessa la llengua, cal que la commemoració traspassi les parets de la biblioteca i esdevingui una commemoració de tota la ciutat. Esperen que l'Any Pompeu Fabra de Mataró estigui encapçalat per l'Ajuntament però amb la col·laboració i participació d’entitats, escoles i instituts.

100 anys de la Gramàtica Catalana Normativa

Pompeu Fabra va ser un científic brillant i escriptor molt conscient de la dimensió social dels usos lingüístics i de la necessitat de disposar d'una llengua codificada i apta per als diversos estils i funcions. Durant el 2018 es celebren de manera conjunta el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana Normativa.