CiU vol que la Plaça d’Espanya es passi a dir “de l’1 d’octubre”

Quim Fernàndez proposa mantenir el nom d’Espanya al nomenclàtor però a l’entorn de la Via Europa

  • Redacció
  • Dimarts, 30 Gener 2018 11:27

Plaça Espanya

En la línia d’altres municipis que ho estan aprovat, el grup municipal de CiU Mataró s’ha dirigit a la comissió del Nomenclàtor de Mataró per demanar que es posi el nom de l’1 d’octubre a una plaça o carrer de la ciutat. Expliquen els nacionalistes que “Amb aquesta iniciativa, que ja s’ha dut a terme a d’altres municipis catalans i també a poblacions del Maresme, es pretén deixar constància de la importància històrica del referèndum de l’1 d’octubre i també per deixar constància dels fets que van tenir lloc durant la jornada”. 

Per CiU  l’1 d’octubre “va ser un exemple de participació i democràcia, però també es van produir uns fets lamentables per part dels cossos de seguretat –Policia Nacional i Guàrdia Civil- que van actuar amb una violència desmesurada contra ciutadans innocents concentrats als col·legis electorals i que únicament volien expressar el seu vot”, com recorda el cap del grup, Quim Fernàndez. 

Ple de novembre

El regidor creu que Mataró hauria de seguir l’exemple de ciutats com Girona, que ha convertit la Plaça de la Constitució en la Plaça de l’1 d’octubre. “A Mataró podríem posar-li el nom d’1 d’octubre a la Plaça d’Espanya”, proposa Fernàndez, assenyalant que es tracta d’una plaça que ocupa un espai central a Mataró, i que es podria traslladar el nom d’Espanya a l’entorn de la Via Europa.