Diversos grups municipals condemnen els atacs de Losantos a la llibertat d’expressió

CIU Mataró, ERC-MES, VoleMataró, CUP i ICV-EuiA han presentat una declaració institucional lamentant les paraules del periodista contra ciutadans espanyols i contra el poble alemany

Condemna declaracions Jiménez Losantos

El grup de CIU Mataró, ha presentat una declaració institucional, amb el suport d’ERC-MES, VoleMataró, la CUP i ICV-Euia, que es proposa condemnar públicament les declaracions que va fer a principis d’abril el periodista Federico Jiménez Losantos. Les va fer al seu programa “Es la mañana de Federico”, de la cadena esRadio arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia d’Schleswig-Holsteinde de no imputar el president Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió. Consideren que les declaracions de Losantos van suposar un insult als ciutadans d’Espanya i una amenaça pels alemanys i la seva gent.

Des dels grups mataronins consideren que aquests fets són una mostra de la forma d’actuar i procedir del Losantos, que ja compta amb un historial d’expressions grolleres i atacs a la llibertat d’expressió. Els grups que donen suport a la declaració consideren que la llibertat d’expressió s’ha de defensar però al mateix temps entenen que “ningú no es pot aprofitar que els demòcrates estem disposats a defensar la llibertat d’expressió de qui sigui per generar odi".