L'anunciat projecte de la ronda Bellavista es retardarà quatre mesos

El govern haurà de refer la licitació i CiU critica que es torna “al model de gestió irregular i temerari que va fer tant de mal a PUMSA”

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 14 Maig 2018 12:20

Dipòsits d'aigües a la Ronda Bellavista

Un dels projectes estrella del darrer tram de mandat a Mataró ha començat amb mal peu. Setmanes després de fer-se públic el projecte d’urbanització del parc de la ronda Bellavista, que incloïa un dipòsit d'aigua a càrrec d'Aigües de Mataró ha transcendit que l'obra acumularà un mínim de quatre mesos de retard pel que l'Ajuntament defineix com "un problema de coordinació" i que CiU eleva a "exemple del model de gestió irregular i temerari" dels socialistes. El cas l'ha fet públic el grup convergent després de demanar un informe al Secretari i Quim Fernàndez lamenta que "aquesta manera d’actuar només respon a la voluntat del govern d’inaugurar les obres abans de la convocatòria de les pròximes eleccions municipals”. 

Especials 2017/2018, diposits d'aigua
L'anunciada urbanització del Parc de la Ronda Bellavista, que inclou un dipòsit d'aigua de grans proporcions, haurà de refer la seva licitació. El motiu és que AMSA va fer aquest pas sense l'aprovació preceptiva per part de l'Ajuntament.

El regidor Juan Carlos Jerez assegura que "quan el Govern va tenir coneixement dels fets va prendre mesures per solucionar-ho i garantir l’adequada tramitació administrativa del projecte". El govern va haver de recórrer al Secretari que en un informe va decretar que la licitació feta no s’ajusta a la Llei de Contractes del Sector Públic i, per tant, s'ha de refer. Jerez assegura que "l'alcalde ha demanat a Aigües de Mataró que aturi el procés de licitació iniciat i el torni a convocar quan se n’hagi fet l’aprovació definitiva, que es calcula que pot ser a inicis de juliol".

Especials 2017/2018, diposits d'aigua

CiU ho fa públic i critica les formes

El primer grup de l'oposició considera el cas més greu que un problema de coordinació. El seu portaveu, Quim Fernàndez, assegura que “no entenem que després de tot el que hem vist durant aquests anys a PUMSA i el mal que ha fet a la ciutat aquesta manera de gestionar arbitrària, l’alcalde Bote hi torni" i afegeix que les presses en la licitació "només respon a la voluntat del govern d’inaugurar les obres abans de la convocatòria de les properes eleccions municipals”. 

Els convergents demanen a l'Alcalde "que ens expliqui perquè ha autoritzat aquesta manera de procedir; perquè havent aprovat per decret un Codi Ètic actua de forma tan poc ètica; perquè posa en risc la seguretat jurídica de les empreses que han participat en la licitació i que tornaran a veure que el govern de Mataró no és de fiar".  

Ple municipal d'Abril