Carme Polvillo, cap de llista per la CUP a les municipals

L’actual regidora i número dos passa a encapçalar la candidatura de les municipals de 2019. La formació obre la porta a entrar al govern municipal

  • Anna Galdon / Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 03 Gener 2019 13:25

Llista CUP municipals 2019

La CUP ja té cap de llista per les eleccions municipals del 26 de maig de 2019: Carme Polvillo, actual número dos, regidora del grup municipal a l’Ajuntament de Mataró des de 2015 i professora d’escola d’adults. L'intercanvi es produeix amb Juli Cuéllar, actual número u de la llista i que ara passarà a número dos. És la primera vegada que la formació presenta una dona com a candidata a l’alcaldia de la ciutat.

Segons Polvillo, l’objectiu és oferir “un model de ciutat al servei de les persones i no del capital”. Amb aquesta premissa la formació presenta una candidatura pròpia i de caràcter “rupturista, feminista, ecologista, d’esquerres i independentista”.

Llista CUP municipals 2019

Porta oberta a formar govern

La CUP assegura que no es limitarà a fer oposició i s’ha mostrat oberta a sumar amb Junts per Mataró (la marca electoral del PdCat a la ciutat) i Esquerra Republicana. De fet, la formació es planteja entrar al govern municipal “si aquest es configura en clau sobiranista i d’esquerres”. El que calgui, segons els portaveus, per “fer fora” el PSC de l’alcaldia. “Cal evitar que formacions polítiques que giren l’esquena a la ciutadania puguin tenir l’alcaldia a les seves mans”, ha assegurat l’actual portaveu Juli Cuéllar en roda de premsa.

Una de les línies vermelles per entrar a formar govern, però, serà l’ampliació del Mataró Parc. La CUP hi està obertament en contra i assegura que no formarà govern amb les formacions que vulguin tirar endavant el projecte. Això impossibilitaria arribar a un acord de govern amb Junts per Mataró, per exemple. “El model comercial és el nostre cavall de batalla, i estem en contra de les grans superfícies”, ha assegurat Cuéllar.

Llista CUP municipals 2019

Habitatge, urbanisme i definició del model de ciutat, claus del programa electoral

L’emergència habitacional, l’atur o el fracàs escolar són els principals focus d’atenció de la formació política de cara el nou mandat. Segons han explicat els caps de llista en roda de premsa, el model de ciutat que proposen és clar i passa per afavorir la gestió directa dels serveis públics, buscar l’equilibri entre l’espai urbà i paisatgístic o desenvolupar un pla de mobilitat sostenible, entre d’altres.

De fet, i per tal de posar el fil a l’agulla amb la definició del programa electoral, el dissabte 12 de gener a les 12h del migdia la CUP farà una Assemblea Oberta al Pati del Cafè Nou per tal de presentar els caps de llista i recollir opinions i aportacions de cara a configurar el programa definitiu. S’espera que aquest estigui llest i pugui presentar-se al mes de març.

Sis noms de la llista definitiva

El grup ha fet públics els primers sis noms de la llista, efectuada en assemblea el passat 18 de desembre. Juli Cuéllar acompanya Polvillo a la llista com a número 2. Cuéllar, regidor i portaveu de la CUP, treballa com a tècnic en el Pla de fosses de la Guerra Civil i la Dictadura franquista de la Generalitat.

La llista segueix amb Marc Ràmia, arquitecte, professor i cantautor vinculat al Sindicat de llogaters; Lara Navarro, professora i ferma defensora de l’escola pública; Toni Guirao, professor de secundària vinculat al moviment solidari amb el Sàhara Occidental i Maria Barba, química i membre de l’Assemblea Feminista de la Universitat de Barcelona.

Llista CUP municipals 2019