Bote torna a demanar més Mossos a Mataró

L'alcalde comprèn la "inquietud i preocupació" dels veïns pels problemes de seguretat i ha convidat el conseller Buch a la Junta Local de Seguretat del 30 de gener

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 23 Gener 2019 13:16

Mossos a Argentona

L'alcalde de Mataró, David Bote, assegura que la sensació "d'inquietud i preocupació" dels ciutadans en relació als problemes de seguretat que es viuen a la ciutat està més que justificada per unes dades delictives que "no són bones". En aquest sentit, Bote reitera la seva petició al conseller d'Interior, Miquel Buch, per "proveir" Mataró de més agents dels Mossos i l'ha convidat a la propera Junta Local de Seguretat, prevista pel 30 de gener, perquè "conegui de primera mà" què està passant a la ciutat. Bote s'ha adreçat a Buch en una carta enviada la setmana passada al Departament d'Interior i a la que ha tingut accés l'ACN.

Aquest dimarts un nou succés ha colpejat la ciutat, després que un home ferís a trets a un altre en ple carrer, al barri de Rocafonda.

Ciutat 2014/2015, colaboració policia i mossos

Bote ha convidat al Conseller Buc a la Junta de Seguretat local

La situació ha empitjorat

En l'escrit que Bote ha fet arribar a Buch també lamenta que en els tres mesos que han passat des de la darrera trobada entre tots dos, i on l'alcalde va demanar augmentar el desplegament d'agents dels Mossos a la capital del Maresme, la situació ha anat a pitjor. Li retreu que el Departament sí s'hagi "avingut" a redistribuir efectius per lluitar contra els narcopisos a Barcelona i, en canvi, no s'afrontin altres problemàtiques arreu del territori.


Bote també denuncia que s'hagi facilitat per llei la jubilació anticipada dels policies locals "afectant les plantilles de la majoria de municipis" i que, per contra, no es doni resposta a les "formules" que estan volent assajar alguns Ajuntaments, com la contractació de vigilància privada per combatre la sensació d'inseguretat que es viu en algunes poblacions de nuclis disseminats per l'alt nombre de robatoris que es produeixen.

Les dades no són bones
"Les dades sobre fets delictius no són bones i donen la raó als ciutadans que estan inquiets i preocupats per aquesta realitat. No només comprenem el que diuen els veïns sinó que volem ser un altaveu d'aquestes preocupacions, sabent que és la Generalitat la competent en matèria de seguretat ciutadana", etziba Bote en la carta adreçada al conseller d'Interior.