Primàries Mataró presenta candidatura a les properes municipals

La formació liderada per Anna Brun s’estrena amb 1.042 electors inscrits a Mataró

Primàries Mataró

Primàries Mataró presenta la seva candidatura a les properes eleccions municipals. La formació encapçalada per la psicòloga infantil Anna Brun ha fet una declaració d’intencions aquest matí a través d’una roda de premsa. El partit, que compta amb Marc Planagumà i Joan Codina com a número dos i tres a la llista, ha volgut deixat clara la seva voluntat de “treballar per a fer efectiva la república catalana i garantir els drets humans per a tots els ciutadans i ciutadanes”.

A més a més, la formació ha aprofitat l’acte per reivindicar la democràcia directa. “Volem persones compromeses, que conformin amb les seves idees el nostre programa electoral i generin la ideologia del partit”, ha afirmat Brun. Per a fer-ho, Primàries Mataró ha creat un sistema de participació i votació online, “una eina que primer capta les propostes dels inscrits i que després les analitza, les presenta, deixa espai per a possibles esmenes i les tramet a votació”, ha explicat Planagumà.

Una candidatura (explícitament) participativa

Segons el portaveu i número dos de la llista, la formació pretén “trencar la barrera de la representativitat i deixar de tractar la gent com si no sabessin prendre decisions per ells mateixos”. Tanmateix, davant la complexitat d’un pla com aquest, els representants del partit han explicat que es tracta “d’un projecte a llarg termini, que s’haurà d’anar provant no només a Mataró, sinó també a la resta de municipis on Primàries presenta candidatura”, ha conclòs Planagumà.