26-M: arrenca la campanya electoral

PSC, ERC i Junts per Mataró pugnen per arribar als vuit regidors a Mataró amb l'objectiu de ser la primera força política i assegurar-se l'alcaldia

  • Redacció/ACN // Foto: Lluis Rugama
  • Divendres, 10 Maig 2019 08:03

Debat

L'alta fragmentació política a Mataró, amb 10 grups a les eleccions, fa que el desenllaç del 26-M pugui acabar depenent de molt pocs vots. Les candidatures amb més possibilitats d'èxit (PSC, ERC i Junts per Mataró) aspiren, en l'escenari més optimista, a arribar als 8 regidors. 

'Ressaca' de les generals i preocupacions locals

En aquests comicis, es preveu que l'electorat tingui molt presents factors com el context nacional i la 'ressaca' de les eleccions generals. En clau local, tots els partits tindran com a principals arguments resoldre el futur del solar del Corte Inglés, les mesures d'impuls del comerç al centre, el projecte de revitalització de l'espai comercial del Port de Mataró o el projecte d'ampliació de Mataró Parc.

Més enllà del comerç, el pròxim mandat serà clau a la ciutat per a la definició del futur districte TecnoCampus, en el que l'actual parc universitari, empresarial i de recerca pugui ser el cor d'un nou barri de la innovació a la capital del Maresme. 

Els candidats

L'actual alcalde i cap de llista del PSC, David Bote, parteix amb cert avantatge respecte dels seus immediats perseguidors. La que havia de ser la seva principal adversària, Míriam Nogueras, va renunciar a liderar la candidatura de Junts per Mataró i Alfons Canela ocupa el seu lloc.

Els republicans, que podrien donar la gran sorpresa gràcies a la inèrcia del partit a escala nacional, tornen a confiar en Francesc Teixidó per intentar l'assalt a l'alcaldia. També poden influir les dinàmiques nacionals als resultats d'altres candidatures, com C's, que presenta una nouvinguda a la política, Cristina Sancho, o el PP, que repeteix amb José Manuel López

Per la seva banda, Vox pretendrà aprofitar el buit deixat a la dreta per PxC a Mataró amb Mònica Lora. Al costat contrari de l'espectre, competiran pel mateix espai polític de l'esquerra la candidatura d'En Comú Podem, amb Sergi Morales; la de Volem Mataró, que torna a situar Montse Moron com a cap de llista, i la de la CUP, amb Carme Polvillo, antic número dos. 

Per últim, Primàries Mataró, formació que es presenta per primera vegada als comicis, ha presentat com a alcaldable la psicòloga Anna Brun i s'estrena amb més d'un miler d'electors inscrits al municipi.