Esquerra demana que es pengi la bandera LGTBI a l'ajuntament

Ho demanen "com a gest de reconeixement vers el col·lectiu de persones LGTBI"

Bandera LGTBI

Coincidint amb la setmana en que es commemora el dia internacional pels drets LGTBI, el grup municipal d'Esquerra Republicana ha demanat que pengi la bandera LGTBI a l'ajuntament de la ciutat. Aquesta demanda, en forma de prec, arriba després que l'Observatori Contra l'Homofòbia convidés recentment en un comunicat tots els ajuntaments de Catalunya a penjar la bandera LGTBI aquest 28 de juny malgrat la senteència del Tribunal Suprem que prohibeix penjar banderes no oficials a l'exterior dels edificis públics.

El president d'aquest observatori, Eugeni Rodríguez, assegura que "la polèmica sentència del Tribunal Suprem sobre les banderes no impedeix aquest acte simbòlic per la dignitat de les persones LGTBI" i que "l'única cosa que es necessita és voluntat política". En aquesta mateixa línia, i remarcant que "l'Ajuntament de Mataró s'ha mostrat sempre com un municipi respectuós amb totes les diversitats afectives i sexuals", des d'Esquerra demanen que el Govern Municipal pengi a l'Ajuntament la bandera LGTBI "com a gest de reconeixement vers el col·lectiu de persones LGTBI".  

Com sempre, Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres Mataró insistim a defensar la llibertat d'expressió. I coincidim amb l'Observatori Contra l'Homofòbia en considerar, com afirmen al seu comunicat, que la bandera LGTBI recull i representa valors consagrats a la Constitució Espanyola com el principi d'igualtat, la prohibició de discriminació per identitat o orientació sexual o raons de gènere, així com el dret al lliure desenvolupament de la personalitat. Per aquest motiu, entre molts d'altres, la bandera LGTBI no és un símbol partidista”.