Coronavirus al Maresme: un mort i tres casos confirmats

La persona que no va superar el virus era una dona de 87 anys d'Alella que tenia patologies prèvies

Hospital Clínic

El Departament de Salut de la Generalitat va comunicar el 6 de març la mort d’una veïna d’Alella, de 87 anys i amb patologies prèvies, que es convertia en la primera persona per Coronavirus a Catalunya. Arran d’aquest cas, actualment hi ha una altra persona de la mateixa família hospitalitzada, després de resultar positiu de Covid-19. A més, seguint el protocol, l’Ajuntament d’Alella informa que hi ha altres persones confinades a casa durant 15 dies des del cas, per descartar que s’hagin infectat.

També al Maresme s’han conegut dos casos més a Cabrils. Segons informa La Vanguardia, un d’ells un home de 47 anys que havia mantingut contacte amb persones que havien viatjat a zones de risc. Es tracta per això d’un cas lleu que no ha necessitat hospitalització i actualment es troba aïllat a casa. Els familiars han resultat negatius en la prova del virus. L’altre cas es va conèixer el 6 de març i és el familiar d’un alumne d’una escola del municipi. Tot i això, des del consistori i el CatSalut van confirmar que no hi cap membre de l'alumnat, el professorat ni del personal no docent de les escoles afectat pel coronavirus.

Dimarts a la tarda, el Capgros.com ha avançat un altre possible cas de contagi detectat per l’Hospital de Mataró durant el cap de setmana, però encara no ho han confirmat fons oficials. Es tractaria d’un veí de Vilassar de Mar que va acudir a l’hospital amb símptomes i va donar positiu en la prova. Seguint el protocol, l’home es trobaria ara en aïllament domiciliari, com s’especifica en casos lleus.

Més enllà del Maresme

A Catalunya s’han confirmat 124 casos de coronavirus i 1.622 en tot l'Estat (últimes dades del dimarts a les 13 hores). Com a mesura preventiva davant l’augment de casos arreu del territori, el govern espanyol ha anunciat aquest migdia algunes mesures per als pròxims dies, com la cancel·lació de tots els vols procedents d'aeroports italians fins al 24 de març o la celebració d’esdeveniments i competicions esportives amb gran afluència d'aficionats a porta tancada, tant de caràcter professional com amateur.