Dinou morts per Coronavirus a la residència de l'avinguda Gatassa de Mataró

Hi ha 51 residents que han donat positiu al test COVID-19 en un edifici desinfectat dijous i divendres pels Bombers

Bombers desinfecció Gatassa

La pandèmia del Coronavirus ha deixat fins al moment dinou morts a la Residència Gatassa de Mataró. Així ho va confirmar divendres el Departament de Salut a Capgròs –que fa dies que havia publicat el cas– i Mataró Audiovisual. D'aquesta manera, des de Salut es va tancar un període d'incertesa, durant el qual eren moltes les fonts que assenyalaven com a molt preocupant i delicada la situació de la Residència de Gent Gran de Mataró situada a l'Avinguda Gatassa, que depèn de la Generalitat de Catalunya.

51 residents amb Coronavirus

Pel que fa als testos realitzats, des de Salut se'ns ha confirmat aquest mateix dilluns que s'han realutzat testos COVID-19 que han donat com a resultat que hi ha 51 residents amb coronavirus. Aquesta mesura ha permès sectorialitzar la residència, és a dir, separar els infectats dels que no ho estan i aïllar-los adequadament. L'edifici que acull la residència de l'avinguda Gatassa és molt gran i, una vegada desinfectat tot, s'ha pogut fer amb facilitat.

Bombers desinfecció Gatassa

Una altra mesura que s'ha pres ha estat reforçar l'atenció mèdica a la residència a través dels recursos de l'atenció primària, que hi han desplaçat personal sanitari per atendre els residents malalts in situ. També s'han instal·lat dispositius d'oxigen a dos residents i dos residents més han decidit marxar voluntàriament al seu domicili, un cop comprovat que no tenien el coronavirus.

Bombers desinfecció GatassaEls Bombers de la Generalitat van ser dos dies seguits desinfectant la residència Gatassa de Mataró, després d'haver fet les mateixes tasques a la residència Ca n'Amell de Premià de Mar.