128.000 euros per la crema de 108 contenidors al 2013

L’ajuntament ha engegat una campanya de sensibilització i denúncia

  • Redacció
  • Dimarts, 28 Gener 2014 19:16

COntenidor cremat

Durant el 2013 es van cremar als carrers de Mataró un total de 108 contenidors de recollida d’escombraries a conseqüència d’actes vandàlics o incivisme. La reposició d’aquests contenidors cremats l’any passat representa per a la ciutat una despesa de 128.135,52 euros.

L’Ajuntament té en marxa des de juliol de l’any passat una campanya per conscienciar del valor econòmic que té el mobiliari públic, i torna a fer ara una crida als veïns perquè denunciïn. La campanya inclou un adhesiu en cada contenidor informant del seu cost unitari, que està al voltant dels 1.000 euros en funció de les dimensions i tipus de material amb què estigui fet. De la reposició del mobiliari se’n fa càrrec el pressupost municipal. El missatge de la campanya resumeix aquest fet amb la frase: “cada cop que algú crema un contenidor, tots hi sortim perdent”.

També es demana la col·laboració ciutadana per denunciar a aquells que cremen els contenidors. En aquest sentit, la Policia Local manté oberta una línia d’investigació per determinar l’autoria dels incendis que afecten al mobiliari urbà