El servei d’escombraries i neteja diferenciarà temporades alta, mitja i baixa

L’Ajuntament convoca el nou concurs i busca millorar el servei racionalitzant la despesa

  • Redacció
  • Dilluns, 10 Març 2014 12:36

Ple de Setembre

El servei de recollida de residus, escombraries i neteja viària tindrà, a Mataró, temporada alta, temporada mitjana i temporada baixa. El Ple Municipal va aprovar el plec de condicions per al nou contracte de vuit anys prorrogables a dos més, que ara sortirà a concurs. El plec és el resultat d’un procés participatiu que va comptar amb crítiques de l’oposició pel seu cost i que ha servit per dissenyar un nou sistema que diferencia èpoques de l’any segons les necessitats. Així, segons la regidora Núria Calpe, durant la temporada baixa el servei serà igual que era fins ara i a les temporades mitjana i alta s’incrementarà amb més personal i serveis que es recuperen com el baldeig amb aigua. L’Ajuntament també estudia la reincorporació d’un vehicle específic per a la neteja de deposicions canines.

Racionalitzar el servei. Amb aquest objectiu s’han establert les condicions del nou servei que, per exemple, revisarà els models de contenidors i n’incrementarà la xifra per unificar el servei de recollida i recorreguts entre totes les fraccions. Entre aquesta racionalització i l’objectiu d’incrementar el reciclatge i la recollida selectiva, l’objectiu és reduir el volum de tones que van a rebuig perquè econòmicament els hàbits dels mataronins repercuteixin en més recursos pel propi servei. “Hem de fer pedagogia en el sentit que com més estalviem, més recursos tindrem per netejar la ciutat”, va assegurar Calpe.

També es preveu instal·lar contenidors de més capacitat, de manera que s’hi podrà recollir un 10 per cent més de rebuig, un 62% més de fracció orgànica, un 44% més de paper, un 49% més d’envasos lleugers i un 34% més de vidre. Així mateix, es preveu una reorganització del servei de recollida de voluminosos per evitar que estiguin moltes hores al carrer.