Visita a mig agost d’un comissionat de Fort Lauderdale, ciutat agermanada amb Mataró

El Port i el TCM centren els àmbits d’entesa potencial entre les dues ciutats

  • Redacció
  • Dimarts, 26 Agost 2014 09:38

La visita del comissionat de Fort Lauderdale

El comissionat Dean J. Trantalis de Fort Lauderdale va visitar el 14 d’agost la Mataró. Fort Lauderdale és la ciutat de Florida agermanada amb la capital del Maresme des del passat mes de febrer. Trantalis va arribar  a l’Ajuntament després de visitar la biblioteca Antoni Comas i el local de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró. Després de l’Ajuntament, la comitiva es va dirigir al Museu de Mataró, la plaça Gran on hi destaca el Rengle de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch i la basílica de Santa Maria, per acabar a la Nau Gaudí.

Trantalis va dedicar la tarda a conèixer de prop el Port de Mataró i les instal·lacions del TecnoCampus Mataró-Maresme, dos dels emplaçaments que tenen molt a veure amb alguns dels objectius de l’agermanament entre ambdues ciutats: la recerca de sinèrgies entre els ports i clústers nàutics respectius i la col·laboració acadèmica entre institucions universitàries i de formació professional així com la internacionalització i la innovació d’empreses.
 
En la trobada institucional a l’Ajuntament l’alcalde Joan Mora va voler agrair la visita del comissionat per tal de “compartir valors i oportunitats per créixer junts”. Mora va destacar que l’agermanament amb la ciutat de Fort Lauderdale significa per a Mataró “un pont de connexió amb els Estats Units i l’Amèrica del Sud” i la possibilitat que ambdues ciutats s’apropin i coneguin les seves potencialitats. Tant l’alcalde com el comissionat van deixar palès les similituds de les dues ciutats com a ciutats de mar i la indústria que se’n deriva així com l’interès en treballar plegats.

Visites d’empreses a Florida
Pel que fa a l’àmbit empresarial i universitari, Miquel Rey va mencionar en l’acte que tres empreses de la Incubadora del TecnoCampus Mataró-Maresme han visitat parcs de recerca de la zona de Florida i una ja s’ha beneficiat del programa d’internacionalització iniciant un pont empresarial entre ambdues ciutats. Quant a la part universitària, està previst que el proper estiu es puguin iniciar intercanvis estudiantils. El comissionat nord-americà va finalitzar la trobada destacant l’esforç de l’Ajuntament en portar a terme aquest agermanament del qual se’n derivaran molts vincles de treball conjunt, a més ha afirmat que la visita “és una obligació i una necessitat per ambdues ciutats per anar-se coneixent”.