El Col·legi d'Advocats dóna impuls a la mediació

Per quart any consecutiu es vol sumar a la celebració del Dia Europeu de la Mediació amb l'organització d'activitats divulgatives entre els estudiants

Ciutat 2017, col·legi advocats

La Comissió de Mediació de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró (ICAMAT) ha organitzat diversos actes a la seu col·legial dirigits a advocats, a la ciutadania i també al món estudiantil. Amb la iniciativa es proposen potenciar així l'activitat d'educar en mediació iniciada pel Col·legi d'Advocats de Mataró l'any 2014 i que, des d'aleshores, realitzen cada any i de forma ininterrompuda. Aquesta és una activitat divulgativa i de foment de la mediació entre els estudiants de 4t d'ESO i Batxillerat, que tindrà lloc entre el 15 i el 21 de gener.

Durant la tercera setmana de gener hi haurà tallers i sessions informatives sobre mediació. A més, també es repartiran entre els ciutadans tríptics explicatius de la mediació, dels seus principis i característiques. Amb aquesta informació s'espera que la ciutadania conegui l'eina de resolució de conflictes que busca l'acord amb l'ajut d'un tercer imparcial i neutral, el mediador.

La programació

De dilluns dia 15 a dijous dia 18 de gener tindran lloc sessions informatives de mediació realitzades per mediadors voluntaris del Col·legi dirigides a advocats no especialitzat en mediació.

El dimarts dia 16 entre les 11h a 13h, a la Sala d'Actes del Col·legi, serà el moment del taller sobre mediació internacional. Sota el títol 'Mediació en casos de família internacional' el taller farà una exposició dels textos legals que impulsen la mediació en procediments judicials, seguit d'un cas pràctic. L'activitat anirà a càrrec de l'advocada i mediadora Sra. Anna Maria Vidal i Cardona.

Divendres dia 19 a la Sala d'Actes del Col·legi tindrà lloc una mediació simulada a càrrec de mediadors de l'ICAMAT i dirigida a estudiants de batxillerat de l'Escola FRETA.

Divendres dia 19 hi haurà instal·lada a la planta baixa de l'edifici judicial una taula informativa oberta al públic en general, oferint informació sobre el procediment de mediació i on es podran tramitar sol·licituds sense necessitat de demanar cita prèvia.