Avisos activats: glaçarà i pot nevar

Recomanen estar molt pendent de la previsió i l'Ajuntament activa els plans municipals de prevenció

  • Redacció- Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 26 Febrer 2018 13:02

Nevada - Pedregada a Mataró 2016

Catalunya afronta a partir de la tarda d'aquest dilluns un episodi d'onada de fred i previsió de precipitacions que podria comportar nevades fins i tot al nivell del mar i temperatures sota zero. Les previsions obren la porta a què la neu faci acte de presència al Maresme, i no només a les zones elevades com fa dues setmanes. En aquest context cal extremar les precaucions i seguir al detall l'evolució de la meteorologia entre dilluns i dijous.

El Maresme es troba en estat d'alerta moderat dins els avisos per neu

L'Ajuntament de Mataró ha activat en fase d'alerta el Pla d'actuació municipal per nevades i el protocol per baixes temperatures. La previsió apunta a què durant la jornada de dimarts, a les hores de més fred, es baixarà dels 0 graus a la pràctica totalitat del Maresme. La humitat, a més, augmentarà la sensació tèrmica que en alguns casos seria de fins a cinc graus negatius.

Nevada - Pedregada a Mataró 2016

Què diu la previsió?

Tot i que, com sempre, cal veure l'evolució dels mapes i dels models de predicció, l'onada de fred prevista per aquest inici de setmana podria arribar a ser la més important dels darrers anys. Entre el vespre de dilluns i dimecres al migdia la temperatura caurà en picat i la cota de neu pot arribar a baixar fins al nivell del mar a la meitat nord de Catalunya. Això passaria per la presència d'aire molt fred i el xoc amb un front de precipitació.

Les hores que podria nevar, sembla, seria la matinada de dilluns a dimarts i també la franja de vespre i nit de dimarts a dimecres.

Fred

Consells preventius davant nevades i glaçades

A l'habitatge:
Tingueu preparat: un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals.
Reviseu: els punts d'entrada d'aire (cal que els protegiu amb una cinta que aïlli), l'estat de la teulada i el baixant d'aigua, les branques dels arbres (si són massa llargues, cal que les podeu) i l'estat de la calefacció.

Al vehicle:
Disposeu de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.
Comproveu l'estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció, el parabrisa...
 
Consulteu les previsions meteorològiques, i si us heu de desplaçar, consulteu l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir.