El perquè del canvi de gust de l'aigua de l'aixeta

Temporalment el Maresme rep el subministrament de la dessalinitzadora de la Tordera

  • Redacció
  • Dilluns, 26 Març 2018 11:06

Aixeta aigua

En els últims dies han estat nombrosos els maresmencs que han notat un notori canvi de gust de l'aigua de l'aixeta. La raó està en el canvi de l'origen del subministrament que Aigües del Ter Llobregat fa a la comarca. El darrer temporal marítim va ocasionar danys a l'estació ITAM del Llobregat a on està connectada la xarxa d'abastiment comarcal, raó per la qual aquesta s'ha vist substituïda per la dessalinitzadora de la Tordera. Es preveu que amb el pas dels dies es pugui tornar al servei habitual. El canvi d'abastiment també es deu al nivell de pre-alerta per sequera en el que ens trobem.

Des de la Concessionària de la Generalitat asseguren que "la Dessalinitzadora de la Tordera té les mateixes garanties sanitàries, de qualitat i potabilització que qualsevol abastiment. Tota l’aigua que es subministra des d’ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya compleix uns alts estàndards de qualitat, tant pel que fa a potabilització, innocuïtat i garanties sanitàries"

Per garantir la continuïtat

És arran del darrer temporal que algunes poblacions maresmenques, explica ATLL, "reben un nou subministrament d’aigua del Ter i la ITAM de la Tordera, per tal de garantir un abastiment continuat i redistribuir els cabals disponibles".