'Totes i tots som Mataró' per visibilitzar el col·lectiu LGTBI

Tret de sortida a la diagnosi i definició de les actuacions LGTBI a Mataró que l'Ajuntament es proposa portar a terme els pròxims quatre anys

Manifestació contra homofòbia LGTBI

L'Ajuntament ha donat inici a la campanya 'Totes i tots som Mataró', una iniciativa que ha de servir per dissenyar i definir les actuacions del municipi durant els pròxims quatre anys. El resultat de la campanya s'integrarà en el III Pla d'Igualtat de Gènere de Mataró 2018-22 per garantir els drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals, transgèneres i intersexuals. La voluntat de la campanya és també alliberar la ciutat i els seus habitants de l'homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.

Els experts en drets LGTBI, Patricio Vindel i Miquel Missé, van ocupar-se de contextualitzar els objectius de la campanya durant l'acte de presentació del passat 9 d'abril amb la regidora Marisa Merchán.

La diagnosi

La primera fase, referent al diagnòstic, vol donar visibilitat al tema i servir de crida a la implicació ciutadana, que esperen que participin responent un qüestionari obert. A més, també es realitzaran enquestes al personal municipal de l'Ajuntament i entrevistes personalitzades a persones del col·lectiu LGTBI.

III Pla d'Igualtat de Gènere de Mataró 2018-22

Amb el resultat, esperen obtenir una fotografia real de la situació i així poder començar la fase de disseny de les accions d'actuació per als pròxims quatre anys. Es realitzaran sessions de formació a personal municipal, jornades de treball de temes enfocats a àmbits concrets i la redacció de la bateria d'actuacions amb els corresponents indicadors i mecanismes d'avaluació necessaris. El treball i la calendari es recollirà en un document i, tot això, s'integrarà en el III Pla d'Igualtat de Gènere de Mataró 2018-22.