Reconeixement per a les dues grans platges de Mataró

Tant el Callao com el Varador renoven la Q de Qualitat Turística

Especials 2014/2015, platja mataró 2

Les dues platges centrals de Mataró, el Varador i el Callao, són ideals per al turisme. Aquest és el missatge que emet la renovació de la certificació de la marca ‘Q’ de Qualitat Turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i Mataró obté cada temporada des de 2010. La Q de Qualitat és un reconeixement d’àmbit internacional que L’ICTE atorga a aquelles platges que compleixen uns alts nivells de qualitat en els serveis que presten als usuaris.  L’auditoria de qualitat de les platges té en compte aspectes com la planificació, l’organització, la gestió ambiental, la gestió dels recursos, el procés de control i la millora contínua de la qualitat turística de la platja. 

Les notes mataronines

Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa auditora externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència. Les platges del Varador i el Callao han superat l’auditoria externa de qualitat el 10 de juliol, obtenint ambdues una puntuació de 9,5.
 

Platges Mataró
Beneficis de la Q de Qualitat
Aquesta norma és una garantia de servei turístic de qualitat a la platja, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris. Renovar la Q, segons l’Ajuntament, “ajuda a posicionar turísticament Mataró i a assegurar una bona imatge amb la implantació de la qualitat i de la millora continua de les platges i suposa un reconeixement per part del sector turístic, operadors i clients”. 

Bandera Verda

Però sense bandera blava
Si bé les platges mataronines renoven , ja fa diferents temporades que no ostenten la bandera blava de qualitat, que a Mataró només té el Port com a equipament. 11 platges maresmenques i 123 de catalanes sí que la tenen. La Bandera Blava és un guardó reconegut internacionalment que valora i premia la gestió i educació ambiental i la seguretat, les instal·lacions, la prestació de serveis, la informació i una excel·lent qualitat de l’aigua. Les atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental, una organització independent que agrupa 74 ONG’s en 64 països d’Europa i d’altres de la resta del món.