L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. Voluntaris al servei de les persones

El diumenge 28 celebren una diada que els organitzadors auguren que "serà inoblidable"

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 18 abril 2019 09:05

Ciutat 2017/2019, voluntaris Lourdes

L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes és una associació sense ànim de lucre que ofereix servei d'acollida, acompanyament i ajuda a persones malaltes i/o amb discapacitat. Va néixer el 1910 per peregrinar a Lourdes amb aquells que per motius de salut o econòmics no podien fer sols aquell llarg viatge.

Actualment, continua vetllant perquè tots els que ho desitgin puguin viure aquesta gran experiència, i també desenvolupa altres activitats per promoure la integració d'aquests col·lectius. Per aquesta tasca continuada, l'entitat ha estat reconeguda amb la concessió de la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona, amb motiu del seu centenari l'any 2010.

Cada any organitza dos pelegrinatges compartits al santuari de la Mare de Déu de Lourdes (juny i setembre). A més, durant l'any duen a terme moltes activitats que permeten mantenir viva l'experiència viscuda, com ara la trobada de germanor, el pelegrinatge a Montserrat, el Camí de Sant Jaume amb cadires de rodes, sortides diverses d'esbarjo a la platja o a la muntanya.

Aquestes vivències ensenyen a conèixer i viure experiències inoblidables, ja que es comparteixen realitats molt diferents i es viuen situacions que són una gran lliçó de vida, més per als voluntaris que per  a les persones que hi participen. Fan realitat un estil de vida que mou a donar-se als altres.

Si els vols conèixer, et pots apuntar al Dinar de Germanor que organitzen i que enguany serà a Mataró el dia 28 d'abril. Hi haurà una eucaristia a les 12 h a la basílica de Santa Maria de Mataró, presidida pel senyor cardenal Juan José Omella, i a les 14 hs compartiran un dinar festiu al pavelló de Maristes Valldemia.