La ciutat reivindica el seu patrimoni natural

Mataró continua amb la celebració de la Setmana de la Natura, un seguit d'activitats que es duran a terme fins al 9 de juny

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 03 Juny 2019 08:33

Ciutat 2017/2019, setmana natura cinc sènies

El 24 de maig, la Setmana de la Natura va aterrar al municipi, una celebració que vol donar visibilitat a activitats vinculades a la cura del territori. Organitzades per la Biblioteca Pompeu Fabra, la Biblioteca Pública Antoni Comas, Can Boet-Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural i la Casa Capell, hi ha programades una quinzena d'exposicions, mostres, tallers i rutes en diversos espais de la ciutat fins al pròxim diumenge 9 de juny.

Tres espais

Entre les activitats destacades hi ha dues sortides a càrrec de Xavier Escobar, col·laborador de l'Institut Català d'Ornitologia: “Ocells dels parcs urbans de Mataró” (dissabte 1 de juny) i “Ocells dels espais semioberts de Mataró” (diumenge 2 de juny).
A més, la Biblioteca Pompeu Fabra oferirà per primera vegada activitats dins la Setmana de la Natura, com, per exemple, l’exposició del concurs fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina (fins al 10 de juny) o l'aparador cultural i mostra documental Setmana de la Natura i el Dia Europeu dels Parcs (fins al 8 de juny).
La Casa Capell, per la seva banda, organitza un taller gratuït sobre l'ús d'extractes vegetals a l'hort i al jardí, amb Phoenicurus (dijous 6 de juny).

Rutes guiades
Hi ha dues sortides a càrrec de Xavier Escobar a través d'un itinerari des de Can Portell Vell fins a Sant Martí de Mata

Concurs de fotografies

Com a novetat d'enguany, el col·lectiu de biblioteques públiques i centres de documentació ambientals (DocAmbCat) proposa un concurs per sensibilitzar la població sobre la importància de la lectura i el coneixement en l’àmbit de la natura i el medi ambient. El repte consisteix a compartir fotografies a Instagram d’alguna de les activitats de la Setmana afegint l'etiqueta #LlegeixNatura i #SetmanaNatura. Els guanyadors optaran a diversos premis, com ara lots de llibres, una estada d’una nit de cap de setmana o una sortida naturalística amb un guia expert.