El Gran Recapte escalfa motors

En l’edició d’enguany, que tindrà lloc entre el 22 i el 23 de novembre, la intenció del Banc dels Aliments és aglutinar 2.300 voluntaris només al Maresme

  • Redacció // Fotos: Arxiu
  • Divendres, 15 Novembre 2019 11:14

Maresme 2017/2018, gran recapte

 

El 22 i el 23 de novembre, el Banc dels Aliments organitza l’onzena edició del Gran Recapte, una campanya que consisteix a mobilitzar la ciutadania perquè donin aliments bàsics en els punts de recollida que hi ha disponibles. La iniciativa, adreçada a pal·liar la situació que pateixen les persones en situació de vulnerabilitat detectades pels serveis socials, es du a terme de forma simultània pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya. 

L'any passat, el Gran Recapte d'Aliments de Catalunya va aconseguir recaptar 4.452.000 quilos d'aliments bàsics a 2.870 punts habilitats de 369 municipis i gràcies a la tasca de 28.313 voluntaris. Enguany, i amb una xifra similar de botigues i espais per ubicar les banyeres, l'entitat confia a captar uns 28.200 voluntaris i revalidar les quantitats de l'edició anterior.

Ara, i amb el lema “Siguis qui siguis”, el Gran Recapte ha apostat per renovar la seva campanya comunicativa i crida a la participació massiva a ritme de reggaeton en català i les interpretacions de Lildami, Sr. Chen i Mariona, tres referents de la cultura urbana al territori.

En aquesta nova edició, està previst que el Maresme aplegui 159 punts de recollida i 31 entitats col·laboradores. Per la seva banda, hi ha inscrits 159 coordinadors (en falten 4) i una planificació feta per a 2.300 voluntaris (actualment, n’hi ha 975 confirmats).

Vols ser voluntari?

La forma més senzilla de donar-se d’alta com a voluntari o coordinador d’un punt de recollida torna a ser el web www.granrecapte.com. Els ciutadans que vulguin apuntar-se poden fer-ho omplint un formulari, que els permetrà triar el punt més adient i el torn que vulguin cobrir. 

Els Bancs d’Aliments són organitzacions independents i sense ànim de lucre, que lluiten contra el malbaratament d’aliments i la pobresa que afecta les persones en situació de precarietat alimentària. En primer lloc, aquestes entitats volen aconseguir donacions, fonamentalment, de tres aliments bàsics de llarga durada: oli, conserves (de peix i verdures) i llet. En segon i tercer lloc, una altra de les seves intencions és la de sensibilitzar la població catalana i fomentar que la ciutadania col·labori al llarg de l’any en programes de reaprofitament alimentari.