En marxa un dispositiu policial per prevenir els robatoris a Mataró

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han fet 75 detencions durant el gener

Mossos d'Esquadra

La tendència a l’alça de robatoris a la ciutat respecte a anys anteriors va posar en alerta l’Ajuntament i els serveis policials. Per tal de prevenir aquests fets delictius, a principis de mes es va posar en marxa un dispositiu policial coordinat entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

Des dels Mossos s’informa que el dispositiu consisteix en un increment del nombre d’agents de paisà durant la franja horària que va del capvespre a la matinada, que són els moments en què es produïen els robatoris. D’aquesta manera, poden passar inadvertits a l’hora de detectar, identificar i detenir els presumptes autors en el moment en què cometen el delicte.

Més detencions

De moment, asseguren que el dispositiu està donant resultats i que durant el mes de gener del 2020 ja s’han fet més detencions en comparació al gener dels anys anteriors. Durant l’últim mes, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han detingut 75 persones, mentre que el gener del 2019 van ser 50 els detinguts. Com a referència, la mitja de detencions mensuals a la ciutat durant l'any 2019 va ser de 63 persones i la del 2018 de 54.

Entre les actuacions policials destaquen les que s’han fet in fraganti, evitant que el robatori s’acabés produint. Dels detinguts durant aquest gener, a 20 d’ells se’ls acusa de robatori amb força a establiments comercials, escoles, vehicles i/o domicilis, i a 14 del delicte de robatori amb violència i/o intimidació. De tots els detinguts, però, només tres han ingressat a presó.