Alliberat un veí de Mataró segrestat per un presumpte deute per drogues

Els segrestadors exigien 13.000 euros a la família per alliberar la víctima

  • Redacció - ACN
  • Diumenge, 17 Febrer 2019 13:31

Mossos Arro

Els Mossos d'Esquadra van alliberar la matinada del dia 26 de gener un veí de Mataró que havia estat segrestat dos dies abans a les portes de casa seva per un presumpte deute per drogues. Els segrestadors van colpejar la víctima i, un cop atordit, se'l van endur per la força en un vehicle fins a un pis, on el van retenir. El dispositiu policial es va activar arran de la denúncia de la seva germana, que va rebre missatges del segrestat on li deia que estava retingut contra la seva voluntat i que li exigien el pagament de 13.000 euros per alliberar-lo. 

La investigació va determinar que el segrest estava organitzat per quatre homes, dels quals el líder del grup està en presó provisional des de l'1 de febrer i la resta en llibertat amb càrrecs.

Ampli desplegament

En el decurs de les negociacions portades per la família, els investigadors van saber que s'havia establert un punt de pagament per satisfer la quantitat demandada. Agents de l'UCSE, amb el suport de policies de la comissaria de Mataró i del Grup Especial d'Intervenció (GEI), es van desplegar a la zona i van actuar ràpidament quan van veure arribar un vehicle amb un dels segrestadors i la víctima.

Un cop alliberat el veí de Mataró, l'objectiu principal de la investigació va ser esclarir els fets i poder identificar i localitzar la totalitat dels autors del segrest. El primer detingut va passar a disposició judicial el dia 28 de gener, i va quedar en llibertat amb càrrecs. El dia 1 de febrer es va detenir el líder del grup i, en un segon operatiu, el dia 15 de febrer, es van arrestar els altres dos membres, els quals van passar a disposició judicial aquest dissabte. El jutge també en va decretar la llibertat amb càrrecs.