Un exalumne dels Maristes de Mataró denuncia un professor per abusos sexuals als anys 80

L'home té 45 anys i hauria estat abusat quan feia segon d'EGB a l'hora del pati per un germà marista ja mort

  • ACN
  • Dilluns, 08 abril 2019 10:54

Valldemia ACN

Nova denúncia contra un germà marista per abusos a menors. Es tracta d'una darrera víctima que s'ha posat en contacte amb RAC1 per denunciar la seva vivència al centre Valldemia de Mataró quan tenia set anys i estudiava segon d'EGB.

En aquest cas, els abusos haurien estat a principis dels anys 80, i és la tercera denúncia que es presenta contra un professor d’aquesta escola. Les altres dues les va avançar El Periódico i corresponen a delictes que haurien passat als anys 60 i que haurien comès uns altres dos germans de la congregació.

L'última víctima ha relatat com un germà marista que respon a les inicials J.F. i que ja és mort va abusar d'ell dues vegades. El denunciant, que ara té 45 anys, explica que de petit es quedava a dinar a l’escola i que a l’hora del pati, entre l’àpat i la primera hora de classe de la tarda, aquest germà marista se’l va emportar un parell de vegades a una de les classes de parvulari i en va abusar. Mai va arribar a explicar-ho a ningú i ara, després de tots els casos que han sortit a la llum, ha decidit posar la denúncia als Mossos d’Esquadra encara que els delictes hagin prescrit.