Aprovada més “acupuntura” urbanística

El Ple aprova un paquet de mesures per incentivar l’activitat econòmica a la ciutat

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 10 Desembre 2014 15:43

Ple de desembre

“Seguim fent acupuntura del Pla General per possibilitar un urbanisme més flexible, per adaptar-nos al mercat”. Amb aquesta expressió es referia la regidora Montserrat Rodríguez al paquet de mesures aprovat en Ple Municipal que busquen fomentar l’activitat econòmica a la ciutat. Petites modificacions per fer bullir l’olla, podria dir-se d’un paquet que recull per exemple la possibilitat d’usos industrials de baix impacte en zones terciàries, regula que les benzineres sols es podran instal·lar als polígons industrials i a la denominada xarxa viària bàsica o es ponderen les necessitats agregades en matèria d’aparcament, diferenciant segons la zona de la ciutat i introduint el foment de la bicicleta.

Per una banda es delimiten les àrees on hi ha més dèficit d’aparcaments i aquelles on no hi ha aquest problema de manera que s’exigirà més places a Cerdanyola, La Llàntia, Centre, Molins i Rocafonda i menys en altres zones. Per l’altra, es contempla l’obligació per als promotors de nous edificis d’habitatges d’incloure-hi aparcaments per a bicicletes. En aquest sentit, s’ha modificat l’article 142 de les normes urbanístiques tot afegint un nou paràgraf que obliga a fer dues places d’estacionament per a bicis per cada nou habitatge construït a la ciutat. Aquesta modificació es fa amb l’objectiu de potenciar les mobilitats més sostenibles i ecològiques, i per tant l’ús de la bicicleta en detriment del cotxe. Ara el planejament urbanístic haurà d’esperar l’aprovació de la Generalitat que validi la darrera “acupuntura” aprovada en Ple Municipal. “Hem de ser més flexibles a les necessitats”, segons Rodríguez.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: