Una millor entrada al barri de Cerdanyola

PUMSA finalitza les obres de l’àmbit del Sorrall però queda pendent, encara, el desenvolupament del sector

La nova entrada del Sorrall

PUMSA ha finalitzat recentment la segona fase de les obres d’urbanització del sector del Sorrall, una millora per a l’entrada de la ciutat que es troba al barri de Cerdanyola. Les obres s’emmarquen en el planejament urbanístic de l’àmbit del Sorrall, definit per l’Ajuntament i aprovat per la Generalitat de manera definitiva l'any 2015. Amb la nova ordenació, l’entrada de Mataró des d’Argentona i el Vallès Oriental millorarà. Cal destacar, a més, que les obres preservaran els espais lliures de la zona de garrofers i pinedes pròxima al turó de Cerdanyola i dotaran el barri de Cerdanyola amb una nova zona d’usos terciaris i comercials.

L’alcalde, David Bote, acompanyat pel president de l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA, Juan Carlos Jerez, i el president del Consell Territorial de Cerdanyola, Miquel Àngel Vadell, han visitat recentment les obres d’urbanització d’aquest sector.

Les obres del Sorrall

Els canvis

PUMSA ha urbanitzat la primera de les calçades del nou vial entre l’inici del terme municipal i la rotonda on conflueixen l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i les rondes de Bellavista i de Josep Tarradellas; una nova rotonda d’enllaç amb la carretera d’Argentona, i una de les calçades del vial de connexió amb el giratori que va construir la Generalitat a l’altura de la C-60 en el marc de la millora dels accessos a l’autopista C-32.

Pendent el desenvolupament del sector

El desenvolupament del projecte s’ha realitzat per fases i PUMSA ja ha acabat amb la fase 1a i 2a. Queden pendent la fase 1b i 2b, les quals corresponen al desenvolupament del sector. El cost de l’obra de la fase 1a ha estat de gairebé 600.000 euros amb IVA inclòs, i s’ha finançat en gran part amb una subvenció de 470.000 euros de la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015. A la fase 2a, el pressupost ha estat de gairebé 200.000 euros amb IVA inclòs.