Comencen les obres de millora del solar de la riera de Figuera Major

Els treballs permetran arranjar els terrenys per al seu ús provisional com a zona esportiva i d’esbarjo

Obres Figuera Major

L’Ajuntament va iniciar la setmana passada les obres per adequar el solar d’equipament ubicat entre la riera de Figuera Major i el carrer de Josep Maria de Sagarra, davant de l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers. Els treballs, que estaran enllestits a la segona quinzena de juny, permetran arranjar els terrenys per al seu ús provisional com a zona esportiva i d’esbarjo.

Actualment, la zona que limita amb el carrer de Joan Oliver s’utilitza com a aparcament i a la zona que limita amb el carrer de Josep Maria de Sagarra hi ha un camp de futbol sense pavimentar i una cistella de bàsquet ara en desús. L’àmbit de l’actuació és l’àmbit que es destina a usos esportius, ampliant-lo fins a l’estació transformadora, ja que la resta es podrà seguir utilitzant com a aparcament.

Jocs i esport

Els terrenys es podran utilitzar com a espai lliure per a la pràctica esportiva i es dotaran amb una pista pavimentada per a futbol sala i bàsquet 3x3. A la part del solar que limita amb el carrer de Josep Maria de Sagarra es crearà una zona de jocs infantils amb jocs de cordes i escalada, tobogans i gronxadors. Aquests últims seran inclusius perquè puguin ser utilitzats per a infants amb diversitat funcional.

Així mateix, s’instal·larà enllumenat públic a tot el solar, inclosa la zona d’aparcament. Pel que fa a l’enjardinament, es plantaran tipuanes a la zona infantil, lledoners a la zona de pas i ginkgos als límits amb els habitatges, entre altres espècies. Es preveu la col·locació d’un tancament metàl·lic de protecció de la pista esportiva i de fusta a la zona infantil, i la instal·lació de bancs, papereres i una font. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Catalana de Treballs i Obres per un import aproximat de 176.100 euros.