Objectiu: la millor diada de la història

Els Capgrossos intentaran demà millorar l’actuació de Tots Sants 2010

Els Capgrossos afronten aquesta nit el seu darrer assaig preparatori de la diada de demà, de Tots Sants a Vilafranca del Penedès. Les darreres hores la colla ha demanat a través de les xarxes socials la màxima ajuda a l’assaig d’aquesta nit perquè, si va bé, els permetrà intentar demà a la ‘Plaça més castellera’ la que seria la millor actuació de la seva història. El gran objectiu dels de la camisa blava demà serà descarregar la torre de 9 amb folre i manilles que van carregar fa un mes pel Concurs i que sols han descarregat una vegada, precisament per Tots Sants del 2010. La Diada comptarà també amb els intents de 3 i 4 de 9 folrats i un pilar de mèrit que dependrà de la resta de castells.En aquest sentit, els de la camisa blava no amaguen que estan treballant el pilar de 8 amb folre i manilles. Dilluns, en la roda de premsa de presentació de la diada, el representant dels Capgrossos afirmava que estan "jugant" als assajos amb el pilar de 8 amb folre i manilles, del que va detallar que "tenim la feina feta al folre i a les manilles de la torre de 9, que quan l'hem intentat a plaça no ha petat per això, sinó que més aviat per dalt". Tanmateix va explicar que és un castell molt difícil i que caldrà veure amb els assajos que els queden abans de Tots Sants si arriba, encara que segons va dir, "té un percentatge reduït de possibilitats". Si no, intentaran que arribi a aquest diumenge, en què celebren la Diada Mariona Galindo Lora a Mataró. "O si no, ja per l'any que ve", va afegir. Mentrestant, però, "ens ho passem bé jugant".


Diada de màxims

Aquest dijous la plaça més castellera tornarà a viure la diada dels Castellers de Vilafranca. Els Castellers de Vilafranca han anunciat que el principal objectiu serà descarregar la torre de 9 amb folre, ja que "la torre de 8 potser la tenim més bé que mai", ha dit el cap de colla, Pere Almirall, qui va destacar que per Tots Sants "sempre intentem portar els millors castells". Els de Vilafranca també portaran el 4 de 9, que el van descarregar per primera vegada a Tarragona i consideren que "el tenim prou bé per tornar-lo a descarregar a casa i també ens fa il·lusió". I el tercer que exhibiran serà el 7 de 9 amb folre.

Per la seva part, el cap de colla dels Xiquets de Tarragona, Roger Peiró, va explicar aquesta diada castellera "passa per màxims". Per això repetiran "la tripleta" que van aconseguir l'any passat, "com a mínim": el 5 de 8, el 4 de 9 amb folre i el 3 de 9 amb folre. A més, el cap de colla ha deixat clar que "si els condicionants són bons" aspiren a fer el primer gamma extra amb el 5 de 9. Els Castellers de Sants estan dubtant entre el 2 de 8, el 5 de 8, el 7 de 8, el 3 de 8 i el 4 de 9 amb folre. Els tres castells que finalment vagin a plaça aquest dijous dependran dels assajos, segons ha explicat el cap de colla, Marc Febrer, "però la intenció està aquí dins", va afegir.