Primer castell folrat i a l'antiga

Els Capgrossos de Mataró descarreguen a Gràcia la primera torre de 8 amb folre de la temporada amb una pinya a l'antiga per augmentar la protecció, seguint l'exemple dels Castellers de Sants

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 22 Maig 2017 13:27

Capgrossos a Gràcia

Un cap de setmana intens i exitós és el que van tenir els Capgrossos de Mataró, que van actuar dissabte a la tarda a Terrassa i diumenge al migdia al barri de Gràcia de Barcelona. La colla local va descarregar tots els castells que s'havien proposat pel cap de setmana: la clàssica de 8 el dissabte i el 3 de 8, el 4 de 8 i la torre de 8 amb folre el diumenge. Els de Mataró van executar una torre de 8 amb folre extremadament quieta a la carregada i que, tot i tenir alguna estrebada durant la descarregada, es mostrava amb garanties.

Un castell folrat a l'antiga
És la primera vegada que els Capgrossos porten la torre de 8 amb folre a plaça aquesta temporada i, a més, enguany s'han proposat implementar el model de soques a l'antiga que van impulsar els Castellers de Sants. Aquest mètode consisteix en el fet que els membres de la pinya posin les mans amunt com si fos un castell sense folre buscant augmentar la protecció dels caps dels castellers i, així, disminuir les lesions a la pinya en cas d'impacte.

Els Minyons descarreguen el 3 de 9 amb folre
El dissabte van actuar a la Diada del Patrimoni a Terrassa amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona, on els primers van apostar fort descarregant el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el 3 de 8 amb agulla.

Un aniversari ple de castells de 8
El XXè aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia va comptar amb nombroses construccions de la gamma alta de 8 com el 7 de 8 dels de Gràcia, la torre de 8 amb folre descarregada dels Nens del Vendrell i el 5 de 8 i el 4 de 8 amb agulla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, en el qual l'agulla va acabar cedint i va quedar en carregat.