Un 3 de 9 per la Mariona

Els Capgrossos s’acomiaden del seu públic amb una diada tranquil·la

  • Redacció i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 12 Novembre 2018 11:33

Diada Mariona Galindo - Capgrossos de Mataró

Un davant de l’Ajuntament amb bon aspecte però massa fosc va ser l’escenari de la Diada Mariona Galindo Lora dels Capgrossos, amb la que els blaus s’acomiadaven de la seva afició. Castellerament va ser una jornada tranquil·la, venint d’un Tots Sants en la que el 5 de 9 va sortir creu per als blaus, fet que els va obligar a abaixar el llistó i plantejar-se el castell de nou com a fita de màxims. El 3 va intentar-se en segona ronda i es va completar a la tercera, després d'un primer intent desmuntat. Tancat de mides per dalt, l'anxaneta hauria tingut problemes per traspassar i es va preferir millorar prestacions en el segon intent. La Riera va ovacionar el "nou" dels de blau.

Diada Mariona Galindo - Capgrossos de Mataró

Abans del 3 folrat els Capgrossos havien obert de torre de 8 amb folre, salvant una pendent que converteix el davant de l'Ajuntament en un escenari casteller difícil. En tercera ronda van completar el 4 de 8 i van segellar, al final de la diada, un altre bon pilar de 6, a banda de pilars simultanis al balcó i de salutació per tancar tanda.

Diada Mariona Galindo - Capgrossos de Mataró

En la mateixa diada hi van actuar els Castellers de Lleida, amb la torre de 7 carregada i els Castellers de l'Alt Maresme que no van poder en dos intents sobre el mateix castell. Els Capgrossos acomiaden del tot la temporada castellera aquest diumenge a Terrassa, en la diada dels Minyons.

Comiat a Terrassa
A la temporada castellera li queda ara el darrer cartutx, l'última gran cita diumenge a Terrassa. Els Minyons fan la seva diada i tornaran a tenir de convidats als Capgrossos, juntament amb els Castellers de Sants. L'últim diumenge de faixa en la 23a temporada de castells mataronins.