Els Capgrossos segueixen sumant de 8

La colla prepararà Sant Joan aquest divendres amb un assaig a la Plaça de Santa Anna

Capgrossos a Berga

Els Capgrossos de Mataró van recuperar a Berga, després d'un cap de setmana sense diada, la bona sintonia amb els castells de 8. A la mítica Plaça de Sant Pere, escenari de la coneguda Patum, la colla de la camisa blava va completar amb gran comoditat tant el 4 de 8 d'entrada com el 3 de 8 de la segona ronda. Per la tercera ronda la tècnica va preparar un d'aquells castells que permet més estrenes i treball col·lectiu amb el 7 de 7.

Els dos castells de 8 dels de blau van mostrar una gran solvència i això que tots dos incorporaven novetats i debuts en les seves alineacions de tronc. El bon treball a assaig va permetre substituir peces i mantenir un molt bon resultat, amb construccions molt ben executades i sense temences. El 7 de 7 també va ser plàcid, altre cop amb diferents recanvis a tots els nivells del castell i en la ronda de pilars va arribar un altre pilar de 6, consolidant l'espadat de mèrit dels blaus.

Els Capgrossos van actuar per tercer any seguit en la diada castellera que anticipa la Patum de Berga, coneguda com dels Quatre Fuets.

Diada dels Quatre Fuets a Berga

Capgrossos de Mataró: 4de8, 3de8, 7de7, Pde6
Castellers de Berga: 4de7a, (i)5de7, 5de7, 3de7a
Minyons de Terrassa: 3de9f, 4de9f(c), 2de8f, Pde7f

 

Capgrossos a Berga

 

Divendres de diada i assaig a plaça

Els Capgrossos de Mataró tenen una cita important aquest divendres, dia 21, en què de forma excepcional no assajaran al local. A poques hores de Sant Joan i a un mes exacte de Les Santes, la colla actuarà en primer lloc a les festes del Carrer de Sant Joan per, seguidament, desplaçar-se a la Plaça de Santa Anna, on faran un assaig especial dedicat sobretot a les pinyes. Ha de servir per treballar les soques dels objectius futurs de la colla com els castells de 9.

Per incentivar aquest assaig a la Plaça de Santa Anna, hi haurà entrepans i begudes per a tots els assistents a la mateixa plaça i acte seguit es farà un correbars pel Centre, amb la col·laboració de Gatzara, Casa Paco i Mirinda.

El cap de setmana llarg de Sant Joan acabarà portant els blaus a una de les seves places més estimades, la de Vilassar de Mar, on dilluns a les 19h hi haurà la tradicional diada de la Festa Major.