Els Capgrossos sumen un altre doblet de castells de 8

La colla es desplaça el proper cap de setmana a Andorra, en la primera de dues sortides d'aquesta temporada fora de Catalunya

Capgrossos a Sant Cugat

Els Capgrossos no es van estalviar d'actuar diumenge, en plena onada de calor, a la Festa Major de Sant Cugat del Vallès. La colla prossegueix el camí cap a Les Santes amb la mateixa tònica que les darreres setmanes: seguir sumant castells bàsics de 8 i rodatge en les estructures en espera que el calendari propiciï de fer un salt qualitatiu en els seus castells. A la localitat vallesana, que té Sant Pere per patró, els de blau van tornar a tirar del 4 i el 3 de 8 i en aquesta ocasió van escollir el 7 de 7 com a tercer castell.

La diada de Sant Cugat no altera el camí previst fins a finals de juliol. Es tracta de polir castells i sumar experiència amb el nivell dels castells de 8 abans de fer l'anunciada incursió als de 8 i mig i els de 9. En aquesta perspectiva cal fer la lectura de les dues primeres rondes, quan es van veure dos bons bàsics de 8, amb canvis a les alineacions de tronc. Els castells es van descarregar amb seguretat i consoliden la tàctica d'aquest tram de temporada. El 7 de 7 de la tercera ronda permetia eixamplar la disponibilitat de recursos castellers. Un castell més coral, que forma i fa colla, que tot i ser el menor de la selecció del dia va ser el més lleig i mal agafat. Descarregat, això sí. Un vano de 5 va tancar l'aparició capgrossa en una Plaça d'Octavià infernal per la temperatura sufocant.

Capgrossos a Sant Cugat

Festa Major de Sant Cugat del Vallès

Capgrossos de Mataró: 4de8, 3de8, 7de7
Castellers de Sants: 5de7, 4de8, 7de7
Moixiganguers d’Igualada: 2de8f, (id)4de8, 7de7, 4de7a
Castellers de Sant Cugat: 3de8, 4de8, 7de7

Cap de setmana a Andorra

Els Capgrossos es desplaçaran el primer cap de setmana de juliol a Andorra, en la primera de dues sortides fora de Catalunya que tenen previstes per aquesta temporada. El mes de setembre tornaran a Elciego, al País Basc. Més de 200 capgrossos passaran dissabte i diumenge a l'estat andorrà, actuant dissabte en la 'Diada dels Pirineus' al costat dels Castellers d'Andorra i els Castellers de Lleida.

Aquestes sortides permeten fer colla i reforçar els vincles entre tots els castellers, amb àpats i activitats per a tota la colla. En la línia de reforçar aquestes experiències, la primavera del 2020 els Capgrossos tornaran a actuar a Londres.