Els Capgrossos inicien un segon tram de temporada il·lusionant

La colla torna a l'activitat descarregat el 4 de 8, la torre de 7 i el 5 de 7 a la Festa Major d'Igualada

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 26 Agost 2019 16:02

Capgrossos a Igualada

Les vacances d'estiu s'han acabat pels Capgrossos. La colla castellera va tornar la setmana passada als assajos i diumenge ja va fer la primera actuació del segon tram de temporada, actuant a la Festa Major d'Igualada. Els blaus van tornar a la rutina descarregant sense problemes el 4 de 8, la torre de 7 i el 5 de 7, un registre marcat pel poc rodatge de només dos assajos i les nombroses baixes de la colla. Era el primer dia de diada i l'important és això: els Capgrossos ja tornen a ser aquí.

Amb pocs efectius i un objectius clars, els Capgrossos van bastir a Igualada el màxim que es podien permetre amb ofici i seguretat. Les alineacions de troncs i canalla presentaven canvis forçats que el conjunt de la colla va saber resoldre. El 4 de 8 d'entrada va ser el millor castell de la jornada, ben controlat tot i no ser perfecte de mides. La torre de 7 de la segona ronda no deixa de ser tornar a fer una estructura que amb poques setmanes hauria de tornar a anar dalt d'un folre amb un pis més i per últim, el 5 de 7, no va presentar cap complicació. Es van acomiadar amb un vano de 5.

La diada d'Igualada, celebrada l'endemà de Sant Bartomeu, va tenir com a moment més destacat la ronda de pilars amb el pilar de 8 amb folre i manilles descarregat per la Joves de Valls. Els Moixiganguers locals van tenir en la torre de 8 el seu millor as.

Festa Major d’Igualada

Moixiganguers d’Igualada: 2de8f, 3de8, 4de8
Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f, (id)4de9f, 2de8f, 4de8a, Pde8fm
Capgrossos de Mataró: 4de8, 2de7, 5de7

Capgrossos a Igualada

Un segon tram molt il·lusionant

La segona meitat de temporada dels Capgrossos és, tradicionalment, la millor i la que més bons resultats castellers els suposa. Aquest 2019, amb un calendari més compactat, la colla acaba d'iniciar un camí de dos mesos i escaig en la que tindran presència en algunes de les millors places del país i on els registres es vol que siguin en la línia dels castells de la diada de Les Santes, i també superar-la. Així, la intenció de la tècnica de la colla és utilitzar el setembre per fer una posta a punt de la colla per tal de tornar a agafar el punt de forma excel·lent amb el que es va arribar a finals de juliol, sumant-hi a més el treball previ per assolir el 4 de 9 amb folre. Cal recordar que per Les Santes els blaus van fer la torre de 8, el 5 de 8 i el 3 de 9.

Analitzant el calendari de diades, els Capgrossos tenen com a cites destacades d'aquest segon tram diades com la del Mercadal a Reus (dissabte 5 d'octubre) on sempre hi han portat el seu màxim, Nova Atenes a Terrassa (diumenge 13 d'octubre), Sant Narcís a Girona (28 d'octubre) o Tots Sants a Vilafranca (1 de novembre). Per preparar-ho, al setembre, a més de sumar el màxim de castellers a assaig serà qüestió d'aprofitar les sortides habituals al Born, Esplugues o Lleida, a més del viatge de la colla a Elciego (La Rioja alabesa).

La propera diada dels Capgrossos és dissabte 31 a Palau-Solità i Plegamans.