Els Capgrossos recuperen la Tripleta Màgica després de dos anys

Estrenen el 4 de 9, descarreguen el pilar de 7 i tornen a tenir en el Mercadal de Reus una diada talismà

  • Redacció // Foto: Sònia Gallen / Capgrossos
  • Dilluns, 07 Octubre 2019 09:54

Mercadal Capgrossos

Els Capgrossos van assolir dissabte, en la diada del Mercadal de Reus, la coneguda com Tripleta Màgica dels castells amb el 5 de 8, el 3 de 9 i el 4 de 9, amb el pilar de 7 amb folre per arrodonir una actuació memorable. Feia més de dos anys que la colla no s'anotava aquesta actuació i l'eufòria va esclatar entre el rotllo dels maresmencs perquè el premi arribava just en un any marcat per molts canvis i molta feina d'assaig.

La del Mercadal no és una diada ortodoxa. Es fa en horari de tarda, en una plaça gegant que s'omple i reuneix a les millors colles del panorama pel que només de ser-hi per tercera vegada ja era un premi pels Capgrossos. La colla va fer una campanya de mobilització amb l'eslògan de 'El Mercadal Ens Posa' i van demostrar que anava del cert des del primer moment.

La diada la van encetar amb el 5 de 8, ben treballat en tota la seva execució, que va servir per treure nervis abans d'un bon 3 de 9 amb folre, també fet amb ofici. Eren dos castells que ja s'havien fet la setmana abans a Lleida i que eren el preludi dels dos grans reptes posteriors: el 4 de 9 i el pilar de 7.

El 4 de 9 feia més d'un any que no es veia però un cop es va lligar bé la pinya al segon peu es va executar amb pausa i decisió. Es va tornar a veure la millor versió del 4 dels Capgrossos que anys enrere era el castell franquícia de la colla. Era el 70è 4 de 9 de la trajectòria mataronina, 15 anys després del primer.

El pilar de 7 final va ser apoteòsic, molt segur. El pilar havia caigut per Santes després de l'aleta però a Reus va tornar per la porta gran, molt ben executat. El curiós és que els Capgrossos han fet el pilar de 7 en les tres ocasions que han participat a la diada del Mercadal.

Els Capgrossos van aliar-se a plaça amb els Castellers de Vilafranca de manera que verds i blaus van ajudar-se àmpliament per assegurar les respectives pinyes. La diada reusenca va veure una altra demostració de la Vella de Valls, indiscutible colla líder del món casteller.

Diada del Mercadal de Reus
Xiquets de Reus: 3de9f, 4de9f(c), 2de8f
Castellers de Vilafranca: 3de9f, (i)3de9fa, 4de9, tde9fm, pde7f
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2de8sf, 5de9f, 2de9fm, pde6
Capgrossos de Mataró: 5de8, 3de9f, 4de9f, pde7f
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, 4de9f, 5de8, pde7f

A mantenir el llistó a la Nova Atenes de Terrassa

Els Capgrossos encaren ja la seva traca final de temporada, que és com coneixen la relació de diades importants amb la que sempre acaben i on històricament fan els seus millors castells. Aquest diumenge actuaran a la coneguda com 'Diada de la Nova Atenes' a Terrassa, organitzada pels Minyons. Els objectius castellers passen per mantenir el llistó d'aquestes últimes diades, treballant els castells de 9 i de 8 i mig. A assaig, a més, ja es treballa estructures de gamma extra com la torre de 9 o el pilar de 8, tots dos amb folre i manilles.