El controvertit ascens al poder de Putin, a la pantalla gran

El Documental del Mes del gener presenta 'Els testimonis de Putin', el dimecres 15 de gener a la tarda al Cafè de Mar

Cultura 2019-2020, els testimonis de Putin documental

El Documental del Mes de Mataró comença el 2020 amb un film colpidor sobre el controvertit ascens al poder del president rus Vladímir Putin. Dimecres que ve, 15 de gener, a partir de les 19 h, el Cafè de Mar acollirà la projecció d''Els testimonis de Putin', un documental dirigit per Vitaly Mansky que ens mostra les veritables causes i conseqüències de la coneguda com a Operació Successor, l'entramat polític que va fer pujar el magnat al poder.

La història

Com si es tractés de l’entrada a una nova era, el 31 de desembre de 1999, Rússia coneixia el seu nou i actual president: Vladímir Putin. Com va ser el seu ascens al poder? Com s’ha convertit en un dels polítics més influents i controvertits del panorama mundial? A través de testimonis com el de l’antic secretari general de la Unió Soviètica, Mikhaïl Gorbatxov; el primer president de Rússia, Borís Ieltsin, o el mateix Putin, el director Vitaly Mansky explica la història sobre com l’actual president va arribar on és ara i ha aconseguit mantenir la seva posició durant dues dècades.
El film s'ha pogut veure ja en diversos festivals internacionals i nacionals com, per exemple, el DocsBarcelona o el Toronto International Film Festival.   

Cultura 2019-2020, els testimonis de Putin

Les entrades per veure el film tenen un preu de 3 euros

El director

Vitaly Mansky (Lviv, actual Ucraïna, 1963) és un dels cineastes i productors de documentals russos contemporanis més aclamats avui dia. Abans de dirigir  'Els testimonis de Putin', ha rodat més de trenta pel·lícules i ha produït films de directors com Renata Litvinova, Alexander Rastorguyev i Sergey Miroshnichenko. Fins i tot, va estar contractat per seguir i filmar la primera campanya electoral de Putin, una oportunitat de la qual en va saber treure profit.