El Documental del Mes de febrer presenta 'Chris, el suís'

La projecció serà el dimecres 12, a les set de la tarda, a la sala d'actes del Cafè de Mar

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 10 Febrer 2020 08:20

Cinema 2017/2020, Chris el suís

El 'Documental del Mes' de febrer ens presenta la història d'un jove periodista que cobreix la guerra de Iugoslàvia i s'hi acaba involucrant com a mercenari. De fet, 'Chris, el suís' és el debut de la cosina del protagonista, Anja Kofmel, que es va encarregar d'investigar el perquè de la seva mort. Gràcies a un diari personal que en Chris va deixar, la directora comença a imaginar com van ser els seus últims mesos de vida.

El que arrenca com un viatge per entendre les motivacions d'un noi que amb només 27 anys marxa a cobrir la guerra, esdevé un documental que reuneix un gran ventall de testimonis: membres de la seva família, periodistes, mercenaris del Primer Batalló de Voluntaris Internacionals (PIV) i, fins i tot, l'exterrorista Carlos El Chacal.

La projecció de 'Chris, el suís' serà el dimecres 12 de febrer, a les set de la tarda, a la sala d'actes del Cafè de Mar. El periodista i escriptor especialitzat en conflictes internacionals Xavier Rius és el convidat de la tertúlia posterior a l'emissió.