Setmana de Berlinale

El Festival de Cinema de Berlín celebra la seva 70a edició entre el 20 de febrer i l'1 de març

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 28 Febrer 2020 07:13

Cinema 2017/2020, hillary a la berlinale-hillary clinton

Ja fa setanta anys de la primera edició de la 'Berlinale', un dels festivals de cinema més importants d'Europa. Entre el 20 de febrer i l'1 de març, el certamen torna a ser cita obligada per als amants del setè art i reuneix directors de renom en el món del cinema d'autor com Philippe Garrel, Tsai Ming-Liang, Hong Sang-soo, Abel Ferrara, Kelly Reichardt i Christian Petzold.

Dirigit per primera vegada per Carlo Chatrian (exdirector del Festival de Locarno), l'esdeveniment projectarà films com 'Minamata', biopic del fotògraf W. Eugene Smith protagonitzat per Johnny Deep; 'The roads not taken', amb Javier Bardem i Elle Fanning; 'Hillary', documental  sobre la trajectòria professional i personal de l'excandidata presidencial als Estats Units, i 'Onward', l'última pel·lícula d'animació de Pixar.

D'altra banda, durant els dies de la 'Berlinale' també hi haurà lloc per a la presentació de sèries de ficció. A tall d'exemple, el certamen serà l'excusa perfecta per estrenar 'The eddy', del director de 'La la land', Damien Chazelle, i 'Stateless', que té Cate Blanchett com a mecenes i protagonista principal.